avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru cresterea copilului

Perioada de somaj constituie perioada cu venituri impozabile ,pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului ?Stagiu de cotizare stiu ca e darvenituri impozabile ?????
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:48, 13 Februarie 2009
Da.
Potrivit OUG nr. 148/ 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, modificata:
Art. 1(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei. (...)
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii
simomagda a scris:

Perioada de somaj constituie perioada cu venituri impozabile ,pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului ?Stagiu de cotizare stiu ca e darvenituri impozabile ?????

Perioada cat ati primit indemnizatie de somaj intra in calculul celor 12 luni anterioare nasterii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a acopilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil serban73 serban73 Este posibil ca tatal sa intre in concediu de crestere copil din somaj ? Cum se calculeaza indemnizatia in acest caz ? (vezi toată discuția)
Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale daca acum sunt in somaj? xib xib Buna ziua, De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in ... (vezi toată discuția)
Copil edusa edusa as avea si eu o intrebare , daca pana la 1 martie am lucrat neintrerupt timp de 5 ani , dupa care am intrat in somaj, sunt insarcinata pot beneficia de ... (vezi toată discuția)