Buna seara!o sugestie daca vreti.Am avut in fostul proces de tagada paternitatii atasat la dosar si un testament olograf prin care ma recunostea ca fiica lui si imi lasa ca mostenire casa.acum sunt la succesiune.Intrebare :se poate ca testamentul care a fost recunoscut si verificat de prima instanta sa fie lasat deoparte ptr ca este olograf?nu se bat cap in cap deciziile lor?un sfat va rog
nu conteaza ca e olograf sau nu. atat timp cat a fostrecunoscut s de instanta, nu vad ce probleme puteti avea (in afara vesnicelor certuri pe mosteniri intre rude)
Testamentul poate fi valabil si olograf, nu exista vreo preferinta intre autentic si olograf. Problema o reprezinta valabilitatea lui. In cazul celui autentic notarul are grija sa se intocmeasca corect, la cel olograf trebuie ca cel care il intocmeste sa stie ce are de facut. Cred ca nu a contat ca este olograf, cred ca a fost altceva in plus. Recunoasterea filiatiei este valabila chiar daca restul testamentului nu este valabil sau a fost revocat, deci verificati care este problema reala.
DECI AM FOST RECUNOSCUTA CA FIIND FATA LUI(TATALUI MEU),S-A INCHIS DOSARUL(PRINTRE ALTE DOCUMENTE A FOST SI ACEST DOCUMENT TESTAMENT OLOGRAF).DE CE ACUM IN PROCESUL DE SUCCESIUNE NU SE FACE O "MOSTENIRE TESTAMENTARA" IN LOCUL CELEI LEGALE?ACUM SE FACE EXPERTIZA TOPOGRAFICA LA PAMANT SI CASA.
daca nu aveti cadastru si intabulare la casa rezolvati cu ajutorul unui expert topo- cadastru.
daca doriti o evaluarea casei (cati bani costa o proprietate asemanatoare) problema se reolva cu un expert evaluator