avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT OLOGRAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT OLOGRAF

Buna seara!o sugestie daca vreti.Am avut in fostul proces de tagada paternitatii atasat la dosar si un testament olograf prin care ma recunostea ca fiica lui si imi lasa ca mostenire casa.acum sunt la succesiune.Intrebare :se poate ca testamentul care a fost recunoscut si verificat de prima instanta sa fie lasat deoparte ptr ca este olograf?nu se bat cap in cap deciziile lor?un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:01, 22 Februarie 2013
nu conteaza ca e olograf sau nu. atat timp cat a fostrecunoscut s de instanta, nu vad ce probleme puteti avea (in afara vesnicelor certuri pe mosteniri intre rude)
Testamentul poate fi valabil si olograf, nu exista vreo preferinta intre autentic si olograf. Problema o reprezinta valabilitatea lui. In cazul celui autentic notarul are grija sa se intocmeasca corect, la cel olograf trebuie ca cel care il intocmeste sa stie ce are de facut. Cred ca nu a contat ca este olograf, cred ca a fost altceva in plus. Recunoasterea filiatiei este valabila chiar daca restul testamentului nu este valabil sau a fost revocat, deci verificati care este problema reala.
DECI AM FOST RECUNOSCUTA CA FIIND FATA LUI(TATALUI MEU),S-A INCHIS DOSARUL(PRINTRE ALTE DOCUMENTE A FOST SI ACEST DOCUMENT TESTAMENT OLOGRAF).DE CE ACUM IN PROCESUL DE SUCCESIUNE NU SE FACE O "MOSTENIRE TESTAMENTARA" IN LOCUL CELEI LEGALE?ACUM SE FACE EXPERTIZA TOPOGRAFICA LA PAMANT SI CASA.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Danutz26, utilizator
daca nu aveti cadastru si intabulare la casa rezolvati cu ajutorul unui expert topo- cadastru.
daca doriti o evaluarea casei (cati bani costa o proprietate asemanatoare) problema se reolva cu un expert evaluator
NU AM CERUT EU EXPERTIZA,EU DOAR AM DAT BANU...JUDECATORUL A CERUT.

Alte discuții în legătură

Cine poate ataca testamentul? MariaEnikoKese MariaEnikoKese Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea o întrebare! mătușa mea a murit de un an ... Smeraldo Smeraldo Bună ziua as avea o întrebare! Mătușa mea a murit de un an și a lăsat doua testamente , 1 autentic la notar acu 10 ani ! În favoarea unei persoane. ... (vezi toată discuția)