avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT OLOGRAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT OLOGRAF

Buna seara!o sugestie daca vreti.Am avut in fostul proces de tagada paternitatii atasat la dosar si un testament olograf prin care ma recunostea ca fiica lui si imi lasa ca mostenire casa.acum sunt la succesiune.Intrebare :se poate ca testamentul care a fost recunoscut si verificat de prima instanta sa fie lasat deoparte ptr ca este olograf?nu se bat cap in cap deciziile lor?un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:01, 22 Februarie 2013
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @Danutz26,

Vă rog să nu mai folosiți scrierea cu majuscule.

În acest sens, vă reamintesc pct. 1.2. al Regulamentului Forumului, care prevede:

1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Vă mulțumesc,

Moderator,
Andrei Grigoriu

deci,daca a fost proba in dosarul de pagata paternitatii,acum la succesiune nu ar trebui sa fie o succesiune testamentara?(testament).
instanta va decide natura succesiunii care poate fi legala, testamentara, SAU atat legala cat si testamentara.
pai daca e un testament,(olograf) de ce sa nu fie prioritara succesiunea testamentara?nu se respecta vointa defunctului?
1. In procesul cu paternitatea s a luat in cnsiderare din testament numai acea declaratie de recunoastere. Ea nu poate fi revocata si chira daca testamentul nu este valabil intocmit, acea declaratie ramane in picioare.
2. Este posibil acum la succesiune ca ceilalti succesibili sa atace acest testament pt a-l anula din varii motive, dispozitia privitoarea la recunoastere ramane tot in picipare daca se va anula testamentul.
3. este posibil ca ceilalti succesibili sa fie mostenitori rezervatari ca si dvs, adica alti copii sau sotie , caz in care pot cere reductiunea liberalitatii excesive, adica a testamentului, pentru cota ce li se incalca. De aceea in acest caz dezbaterea se face atat testamentara cat si legala sau doar legala, daca ceilalti mostenitori rezervatari reusesc sa anuleze testamentul.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate ataca testamentul? MariaEnikoKese MariaEnikoKese Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea o întrebare! mătușa mea a murit de un an ... Smeraldo Smeraldo Bună ziua as avea o întrebare! Mătușa mea a murit de un an și a lăsat doua testamente , 1 autentic la notar acu 10 ani ! În favoarea unei persoane. ... (vezi toată discuția)