avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul infiat mosteneste averea tatalui biologic?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul infiat mosteneste averea tatalui biologic?

Un copil infiat de cel de-al doilea sot al mamei, dupa moartea tatalui biologic, poate participa la masa sucesorala a acestuia?
Cel mai recent răspuns: Alenc , utilizator 18:11, 13 Februarie 2013
Numai daca acesta a fost infiat cu efecte restranse. Daca adoptia a fost facuta cu efecte depline copilul nu mai poate veni la mostenirea parintilor biologici.
Multumesc pt. raspuns. Unde pot verifica modul in care s-a facut adoptia? Trebuie sa existe un document in acest sens?
Hotararea instantei care a incuviintat adoptia.
In Hotararea instantei este specificat faptul ca infierea s-a facut "cu toate efectele unei filatiuni firesti". Acest lucru este echivalent cu adoptia s-a facut cu "efecte depline"? In acest caz copilul infiat nemaputand veni la averea parintilor biologici?
În acest caz, copilul înfiat are dreptul doar de a-şi moşteni părinţii adoptatori, prin efectul înfierii rupându-se legătura de filiaţie cu părinţii fireşti.

Alte discuții în legătură

Moștenirea copilului adoptat timpuriu timpuriu un copil adoptat poate sa mai mosteneasca familia biologica ? (vezi toată discuția)
Drepturi infiat costiconstantin costiconstantin buna ziua in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici. Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea ... (vezi toată discuția)