Doresc sa comercializez online sau direct(prin predare) diverse bunuri, sa revand produse cumparate de pe site-uri din strainatate, pe alte site-uri din Romania, si vreau sa imi desfasor activitatea legal.
Si pentru acesta as vrea sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac :
1. ce fel de societate sa infiintez;
2. cum sa vand cu acte in regula;
3. cum sa cumpar pentru a putea revinde, adica cu ce acte sau sub ce forma
4. ce reguli fiscale si contabile trebuie sa cunosc si sa respect. pentru a fi in legalitate,
1. Eu unul v-as sfatui sa faceti un SRL, insa nu cunosc situatia dumneavoastra prea bine! Tocmai de asta, primul cu care ar trebui sa va consultati, ar fi un expert contabil, sau un consultant fiscal!
2. Va autorizati la ONRC activitatile, emiteti bon fiscal daca vindeti catre persoane fizice si chitanta si/sau factura catre persoane juridice!
3. Cumparati in baza unui document de achizitie, de obicei vi se emite factura
4. In principiu, Codul Fiscal! Care nu e mic! Revin la sfatul de la punctul 1: angajati un contabil sau externalizati serviciul de contabilitate catre o societate acreditate de CECCAR (de obicei, prin externalizare scapati mai ieftin).
Comert cu amanuntul
niconica
Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)