avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin desfiintare post?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin desfiintare post?

Am urmatoarea situatie:
Angajata X a intrat in CCC si i-a fost suspendat CIM, iar pe postul ei a fost angajata Y, pe durata determinata, pana cand copilul angajatei X implineste 2 ani.
Angajata X a acceptat postul(chiar daca e pe durata det.) fiindca are de gand sa ramana insarcinata cat mai repede, informatie care a iesit usor la iveala ulterior, dar despre care angajata Y nici nu pomeneste. Angajatorul are nevoie de om pe post nu neaparat acum (cand a scazut activitatea), ci mai ales in viitorul apropiat (peste 3-4 luni), adica tocmai atunci cand va fi sezon. Formarea unui om pe post dureaza cateva luni si tinand cont de cele de mai sus, angajatorul intreaba:
Pot concedia angajata Y, prin decizie de desfiintare de post si sa angajez o alta, pe un alt post (nou infiintat)?
Mentionez ca angajata Y nu e inca insarcinata (cel putin - nu a anuntat nimic pana acum), dar fiind preocupata de acest lucru, a lansat doar ipoteze in firma ca peste 3-4 luni ea nu va mai fi in firma (probabil munceste mult la aceasta).
Ce poate face angajatorul ca sa nu ramana descoperit tocmai cand are nevoie de om pe post?

Alte discuții în legătură

Angajat la o firma...fara sa stie ca lucreaza acolo...! gigelas gigelas Cetateanul X,lucreaza la o firma,Y - acesta fiind,de fapt pensionar. De curand,a trebuit sa i se recalculeze pensia,ocazie cu care a aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Demisie si reangajare ???!!!! alimik alimik patronul meu are 2 firme: x si y. firma X are 3 angajati eu, patronul si contabila. firma y are 2 angajati, mai exact 2 angajate: sotia patronului si ... (vezi toată discuția)
Obligare resemnare contract perioada 3 luni sau concediere gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Va confrunt si eu cu o situatie si nu stiu cum sa \"reactionez\". Lucrez de 3 ani jumtate in cadrul unei firme SRL si din cauza faptului ca ... (vezi toată discuția)