avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

Sunt salariat de 23 de ani la o unitate bugetara. In urma unor conflicte am ajuns in instanta cu conducerea si am fost condamnat 6 luni cu suspendare de o curte de apel. Mi se poate desface CIM in baza acestei condamnari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 4 Februarie 2013
Art. 52. - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
d) pe durata detaşării;
e) pe durata suspendării de către autorităţile competente a avizelor, autorizaţiilor sau atestărilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
Pe perioada procesului angajatorul nu a suspendat CIM. Intrebam daca acum il poate desface?
Nu se poate desface c.i.m. decat disciplinar ...
Imi cer scuze ca insist,dar sunt speriat .Deci in baza aceste hot.jud inteleg ca nu se poate desface contractul? In ea nu se specifica nimic in acest sens,doar condamnare de 6 luni cu suspendare pentru o fapta din 2007.
Pentru ca nu exista temei legal pentru incetarea c.i.m. in astfel de conditii ..angajatorul poate decide concedierea disciplinara a acelui salariat ...

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Art 52 lit c codul muncii MihaiCL MihaiCL Buna seara. Art 52 lit c este obligatorie pentru angajator in cazul in care a formulat plangere penala inpotriva angajatorului? Sau poate inlocui acest ... (vezi toată discuția)