avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

Buna ziua.Pentru lipsa 3 dinti se pot da 35 zile de la medicul legist?in raport scrie medical scrie ca ,cauza a fost lovitura cu pumnul in fata.care este pedeapsa?sunt acuzat pe nedrept,altercatia s-a petrecut intr-un club,victima aflandu-se in stare avansata de ebrietate.Mentionez ca sunt agent de securitate si ca incidentul s-a petrecut in timpul serviciului
s.ar parea ca se pot da... totusi puteti sa va aparati in instanta pt a fi achitat.
pt. lovire potrivit Codului Penal, art.180 :
1.Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
2) Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda;
Puteti contesta în instanta cele 35 de zile, eventual o expertiza în a se stabili corect si concret dacă într-adevar era sau nu necesar a-i fi acordate un nr. de 35 de zile.Ar fi în binele dvs. sa va adresati unui avocat specializat în cauze penale.
Problema care se pune in cazul prezentat de dvs este cea a incadrarii juridice a faptei,multe instante au considerat slutire pierderea dintilor frontali iar in aceasta ipoteza numarul de ingrijiri medicale poate fi fara relevanta.
ART. 182
Vătămarea corporală gravă
Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii consecinţelor prevăzute la alin. 1 şi 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevăzute în alin. 3 se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)
Bataie ralukutza ralukutza Buna ziua! am si eu o intrebare:de la o bataie se poate ajunge la penal?daca cel vatamat are pana in 30 zile de ingrijire medicala sau mai mult de 30 zile? (vezi toată discuția)