Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu o speta:
O societate cu profil constructii in regie proprie, trebuie sa restituie actionarilor sai dupa 4 ani, banii cu care acestia au creditat societatea. Aceasta nu are lichiditati , dar le da niste apartamente construite de ei in 2012, noi, prin contract de dare in plata.
Acesti asociati sunt cetateni UE si pt ca nu pot primi terenul si apartamentele in romania, isi infiinteaza o societate cu raspundere limitata si cedeaza dreptul lor de a primi aceste apartamente (societatii), pe care ulterior le va vinde. Noua societate are cod caen 6810 - cumparari si vanzari de bunuri imobiliare proprii.
Cum inregistrez in contabilitatea noii societati, transferul creantei de la fostul actionar al societatii de constructii si contractul de dare in plata.
In momentul in care primesc apartamentele cu factura de la societatea de constructii, cum efectuez compensarea intre cele doua companii.
Apartamentele primite le tratez ca pe niste marfuri daca doresc sa le vand, nu? #-o
Am preluat creanta astfel 461 = 462
Am compensat valoarea dintre cele doua companii astfel 401=461
Iar peste 3 ani, conform contractului de dare in plata, cand voi incasa bani din vanzarile societatii, le voi da administratorilor banii cuveniti din cedarea cu titlu oneros astfel 462=5121.
Stie cineva alta solutie?
Multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Refacturare utilitati
bestb
Salutare!
Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........
Am urmaturul caz:
Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.