avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA deductibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA deductibil

Daca la un furnizor avem sold la 2012 si in 2013 achizitionam marfa cu plata -cash, putem sau nu sa ne deducem tva la aceste achizitii din 2013 in conditiile in care suntem societate cu "tva la incasare"?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: celeterm , utilizator 13:55, 4 Februarie 2013
Pai pentru soldul din 31.12.2012 v-ati dedus deja tva-ul, nu?
factura din 2013 se supune regimului " TVA la incasare" si daca platiti factura in data facturii atunci inregistrati si deduceti TVA- ul pe 4426.
Nu inteleg ideea cu soldul.........adica nu doriti sa mai achitati soldul de la 31.12.2012, si platiti facturile in 2013 cu bani cash? Va da furnizorul marfa asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold la furnizor la 31.12.2012 si tva la incasare radulescuramona radulescuramona buna ziua, daca la 31.12.2012 am sold la furnizori si am intrat in sistemul de tva la incasare, pot deduce tva in situatia in care pentru ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare frezii frezii Buna ziua,am un srl care a intrat fortat la tva la incasare,fortat la impozit pe venit(sub 65000),mai precis un magazin mic cu amanuntul.Nu emit facturi,doar ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Va supun atentiei urmatoarea problema: societatea A(platitoare tva la incasare) primeste in anul 2012 doua facturi de la societatea B pe care nu le achita. In ... (vezi toată discuția)