avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA sold la furnizor la 31.12.2012 si tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

sold la furnizor la 31.12.2012 si tva la incasare




buna ziua,
daca la 31.12.2012 am sold la furnizori si am intrat in sistemul de tva la incasare, pot deduce tva in situatia in care pentru facturile emise anul acesta plata se face pe loc?

Buna ziua
Indiferent daca furnizorul de la care achizitionati anul acesta aplica sau nu ''tva la incasare''
tva-ul se deduce la plata facturii.Daca platiti pe loc e clar ca se poate deduce tva.
chiar daca la acelasi furnizor am facturi din urma neachitate urmand sa le achit treptat, iar pentru ce se emite anul acesta platesc pe loc?
Ptr facturile in sold la 31 decembrie ati dedus deja tva-ul.
multumesc mult pentru raspunsuri. nu am explicat situatia destul de clar, asa ca imi cer scuze si incerc sa explic inca o data, de data aceasta sper ca mai bine. pentru ceea ce achizitionez anul acesta fac plata facturii pe loc in numerar, dar am si sold neachitat din anul precedent, (pentru care evident am dedus tva), pe care vreau sa il achit treptat (nu sa mai deduc inca o data tva la el). altfel spus, sunt obligata sa achit intai soldul la furnizorul respectiv pentru ca mai apoi sa mi se stinga facturile din anul curent si prin urmare sa nu pot deduce tva-ul? mentionez ca pe chitante este specificata factura care se achita, respectiv cea de anul acesta
Buna ziua

Incerc sa va ajut dar nu stiu da raspunsul este 100% corect.La cursurile la care am participat pe tema''tva la incasare'' organizate de admin fin a ridicat cineva aceasta problema si am primit raspuns ca platile la un furnizor se sting in ordinea vechimii.Daca ramane sold la un furnizor la 31.120.2012 cum e si cazul dvs.se vor stinge prima data fact aflate in sold(in acceptinea celor de la admin fin nimeni nu va fi interesat sa plateasca fact vechi pentru care deja s-a dedus tva).

Alte discuții în legătură

Tva deductibil TRIF magda TRIF magda Daca la un furnizor avem sold la 2012 si in 2013 achizitionam marfa cu plata -cash, putem sau nu sa ne deducem tva la aceste achizitii din 2013 in conditiile ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca eu ca furnizor trebuie sa trimit clientilor o adresa prin care sa le aduc la cunostinta ca intram in sistemul tva la incasare .Imi ... (vezi toată discuția)
Publicare intarziata registru tva la incasare jonny_6 jonny_6 Am depus pentru o firma declaratia 097 de iesire din sistemul Tva la incasare pe data de 20.01.2014 , ca urmare a depasirii plafonului de 2.250.000 in luna ... (vezi toată discuția)