avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venituri din activitati agricole
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venituri din activitati agricole

O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit?
Domeniul de activitate este cultivarea si valorificarea de produse agricole.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 08:28, 5 Februarie 2013
Nu, faceti aplicabilitate a art. 82 alin. 1 Cod fiscal, mergeti in continuare asa cum sunteti acum.
depinde ce fel de produse agricole cultivati.
extras din codul fiscal;

ART. 71 Definirea veniturilor

(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;

c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.

(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

(4) Veniturile obţinute din valorificarea produselor prevăzute la alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

(5) Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.


La art. 73 din codul fiscal gasiti si activitatile agricole impuse pe baza normelor de venit.
Sper sa apara si normele metodologice la ordonanta 8/2013,poate se lamuresc lucrurile mai bine.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii annneess annneess Buna ziua ! Cei care au accesat Masura 141 sunt obligati sa plateasca contributiile pentru sanatate si casa de pensii? (vezi toată discuția)
Formular 600 neanicu86 neanicu86 Pe data de 21 mai am infiintat un PFA ce imi trebuie pentru proiectul 1.4.1 in agricultura. Dupa ce l-am ridicat de la camera de comert, m-au trimis sa-l ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)