avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ordonanta 8/23.01.2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ordonanta 8/23.01.2013

Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti dacao persoana fizica care comercializeaza masa lemnoasa de pe pasunea proprie(nu din fondul forestier) plateste 16% impozit,tinand cont ca se plateste impozit pe pasune odata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 13:24, 6 Martie 2013
impozitul pe pasune intra la impozite si taxe locale(impozit pe teren);masa lemnoasa nu se recolteaza de pe pasune,presupun ca figurati cu padure la rol;conform og 8/2013 pentru masa lemnoasa comercializata catre diversi trebuie sa platiti impozit de 16%.

"CAPITOLUL VII: Venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură
Art. 71: Definirea veniturilor
(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, din:
a) cultivarea produselor agricole vegetale;
b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;
c) creşterea şt exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.
(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.


Daca proiectul la normele metodologice de aplicare a codului fiscal,referitor la og 8/2013,ramane in forma de mai jos,atunci daca valorificati maxim 20mc/an nu se impoziteaza.

Veniturile realizate de persoanele fizice din valorificarea masei lemnoase exploatate în
regie proprie din pădurile pe care le au în proprietate, potrivit prevederilor referitoare la
exploatarea masei lemnoase din Codul silvic, în volum de maximum 20 mc/an, sunt venituri
neimpozabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata legal impozabila sau nu ? Moraru9 Moraru9 Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana fizica posesesoare de teren agricol (pasune, faneata ) trebuie sa platesca impozit dupa vanzarea unei ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din activitati agricole mariana_en mariana_en O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit? Domeniul ... (vezi toată discuția)
Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii annneess annneess Buna ziua ! Cei care au accesat Masura 141 sunt obligati sa plateasca contributiile pentru sanatate si casa de pensii? (vezi toată discuția)