Conform art.44 lit.a) - plata indemnizatiei de somaj,inceteaza "la data incadrarii in munca,conf,legii,pentru o perioada mai mare de 12 luni";sa inteleg ca pot presta o munca pe baza unui contract individual pe o perioada determinata de max.12 luni si sa primesc simultan si indemnizatie de somaj?
Deoarece am posibilitatea de a reincepe activitatea,ce-i drept la o alta societate,va rog sa-mi spuneti daca,in acest caz,mai pot beneficia de platiile compensatorii stipulate in vechiul contract colectiv.Precizez ca sunt somer prin concediere colectiva,cu indemnizatie de somaj,in plata.
Nu simultan, ci la expirarea perioadei CIM pe durata determinata veti fi repus in drepturile de somaj. Insa daca va angajati pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de peste 12 luni, pana la expirarea perioadei pentru care vi se datora indemnizatie de somaj veti primi 30 % din cuantumul datorat.
Somaj
Lucia_pad
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce situatie pot primi cei 30% din indemnizatia de somaj , in cazul in care, dupa o luna de la inregistrarea la AJOFM, ca ... (vezi toată discuția)