avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somer-reincadrare-plata compensatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somer-reincadrare-plata compensatorie

Conform art.44 lit.a) - plata indemnizatiei de somaj,inceteaza "la data incadrarii in munca,conf,legii,pentru o perioada mai mare de 12 luni";sa inteleg ca pot presta o munca pe baza unui contract individual pe o perioada determinata de max.12 luni si sa primesc simultan si indemnizatie de somaj?

Deoarece am posibilitatea de a reincepe activitatea,ce-i drept la o alta societate,va rog sa-mi spuneti daca,in acest caz,mai pot beneficia de platiile compensatorii stipulate in vechiul contract colectiv.Precizez ca sunt somer prin concediere colectiva,cu indemnizatie de somaj,in plata.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 11:24, 13 Februarie 2009
Nu simultan, ci la expirarea perioadei CIM pe durata determinata veti fi repus in drepturile de somaj. Insa daca va angajati pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de peste 12 luni, pana la expirarea perioadei pentru care vi se datora indemnizatie de somaj veti primi 30 % din cuantumul datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in timpul somajului chance1 chance1 Sunt somera de o luna . Exista posibilitatea sa ma angajez la o firma. Vreau sa aflu ce se intampla in cazul in care sunt angajata, dar sunt concediata dupa 6, ... (vezi toată discuția)
Somaj Lucia_pad Lucia_pad Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce situatie pot primi cei 30% din indemnizatia de somaj , in cazul in care, dupa o luna de la inregistrarea la AJOFM, ca ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)