avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in timpul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in timpul somajului

Sunt somera de o luna . Exista posibilitatea sa ma angajez la o firma. Vreau sa aflu ce se intampla in cazul in care sunt angajata, dar sunt concediata dupa 6, 9 luni lucrate. Mi se mai cuvine dreptul la indemnizatia de somaj la care eu renuntasem sau am pierdut-o neavand cel putin 12 luni lucrate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:45, 3 Mai 2009
Daca veti fi concediata dupa 6,9 luni de la angajare veti beneficia din nou de somaj.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Buna seara ,

puteti beneficia cu conditia ca incetarea raporturilor de munca cu societatea sa fie facuta in baza unei concedieri, sau sa semnati un contract de munca pe perioada determinata .La expirarea acestuia veti putea fi beneficiara a indemnizatiei de somaj .
Daca va angajati inainte de expirarea perioadei de somaj (cu un CIM pe perioada nedeterminata) veti primi lunar 30% din indemnizatia de somaj, pana la expirarea acestei perioade. Conditia este sa nu fi avut CIM incheiat cu acest nou angajator in ultimii 2 ani.
Precizare pentru contractul pe durata determinata incheiat in timpul perioadei cat sunteti somera:
Legea nr 76/2002
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
Dupa ce expira durata contractului de munca pe durata determinata, veti depune cerere si va continua acordarea indemnizatiei de somaj
PS Stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj este de minim 12 luni in ultimele 24 luni anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
pakos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer-reincadrare-plata compensatorie mir1959 mir1959 Conform art.44 lit.a) - plata indemnizatiei de somaj,inceteaza \"la data incadrarii in munca,conf,legii,pentru o perioada mai mare de 12 luni\";sa inteleg ca ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)
Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)