avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Reluare procedura de atribuire suspendata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Reluare procedura de atribuire suspendata

Buna ziua,

Urmaresc o procedura de achizitie de ceva vreme si nu inteleg urmatoarele lucruri.

In prima faza, aceasta procedura este "cu cantec".E vorba de lucrari pentru o centrala fotovoltaica care a trecut succesiv printr-o anulare, o republicare fiind actualemente suspendata. A doua publicare a fost facuta in 12/10/2012, in urma contestatiilor procedura a fost prelungita, si data limita de depunere a ofertelor a fost stabilita in 22/01/2013 (prelungiri succesive pentru data limita de depunere a ofertelor: 14/12 si ulterior 22/01). In 15/03/2013 , prin decizie a CNSC procedura este suspendata.

Acum se asteapta rezultatul deciziei, si, in urma convorbirii telefonice cu AC se pare ca se spera un rezultat pozitiv, in sensul AC.

Ce ar inseamna pentru ofertant acest rezultat pozitiv? Daca decizia de suspendare a fost luata cu 8 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor (22/01/2013), si presupunand ca decizia CNSC va fii in favoarea continuarii procedurii, in urma publicarii deciziei pe SEAP, ofertantii vor avea inca 8 zile de la data publicarii pana la "noua" data limita de depunere a ofertelor?

In general, cu cat se prelungeste procedura de atribuire din momentul publicarii deciziei CNSC?

Multumesc
Soazig
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 09:33, 15 Februarie 2013
Procedura de atribuire se prelungeste de regula cu perioada suspendata, dar daca AC considera necesar se prelungeste si cu mai mult, dar nu cu mai putin. AC are obligatia de a publica o noua erata cu data noua de depunere a ofertelor, dupa primirea Deciziei CNSC. Urmariti SEAP
Revin cu precizari si cu rezumarea situatiei de mai sus

Procedura de atribuire a fost suspendata in 15/01/2013 pana in data de 14/02/2013 (ieri).

Data limita de primire a ofertelor -initiala- era 22/01/2013.

In urma deciziei CNSC-ului de ieri a fost ridicata decizia de suspendare.

Si acum procedura este prelungita si data limita de primire a ofertelor este fixata la 27/02/2013 adica la mai putin de 15 zile incepand cu data de azi si cu siguranta la mai putine zile decat zilele de suspendare.

Daca procedura a fost suspendata o luna din 15 ianuarie pana in 14 februarie, nu trebuie sa se prelungeasca perioada de elaborare a ofertelor cu aprox. o luna?

Precizez ca in urma contestatiilor si deciziei de suspendare, AC a trebuit sa puna la dispozitie listele de cantitati aferente lucrarilor, publicate in SEAP in 14/02/2013. Din punctul meu de vedere e vorba de documente destul de importante pentru elaborarea ofertei. 12 zile pentru elaborarea lor sunt mai mult decat insuficiente.

Pot cere prelungirea cu cel putin perioada in care procedura a fost suspendata?

Multumesc, Soazig
In urma "sapaturilor" mi se spune ca se prelungeste perioada de formulare a ofertelor cu minim perioada care mai ramasese de la data suspendarii pana la data limita de primire a ofertelor.
Deci daca data limita de primire a ofertelor era initial in 22/01/2013 si decizia de suspendare a fost pentru 14/01/2013, calculand diferenta avem 9 zile calendaristice.

Decizia de prelungire formulata sub forma de erata in seap, in urma deciziei CNSC, este dupa calculele mele de 13 zile (din 14 pana in 27/02).

Mai mult decat generos din partea AC.

Ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita la suspendarea procedurii soazig soazig O procedura de achizitie publica cu un traseu lung: publicata si anulata in martie 2013, anulata in iulie 2013, republicata in octombrie 2012, suspendata in ... (vezi toată discuția)
Contestatie cnsc -licitatie online (frauda!!?) ContSters271735 ContSters271735 Buna ziua Am participat la o procedura de achizitie publica, executie lucrari, criteriul de atribuire pretul cel mai scazut. Noi am avut oferta cu nr 2. Dar ... (vezi toată discuția)
Contestatie netransmisa la ac de catre contestator zinates zinates Ce trebuie sa faca AC in cazul in care e instiintata de catre cnsc ca s-a depus contestatie de catre unul din ofertantii necastigatori. Contestatia s-a depus ... (vezi toată discuția)