avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestatie netransmisa la AC de catre contestator
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestatie netransmisa la AC de catre contestator

Ce trebuie sa faca AC in cazul in care e instiintata de catre cnsc ca s-a depus contestatie de catre unul din ofertantii necastigatori. Contestatia s-a depus la cnsc in termen dar nu si la AC.
Mai exact ( e procedura on-line):
pe 9 s-a facut comunicarea rezultatului procedurii si prin mail, si in SEAP, pe 11 ofertantul redacteaza( trimite )Contestatie la CNSC. si e inreg la CNSC pe 12, pe 16 AC incheie contract, pe 18 AC primeste de la acelasi ofertant o solicitare de restituire a garantiei( nu apuca sa o restituie), pe 19 AC primeste de la cnsc instiintare standard si solicitare de transmitere a dosarului si a raspunsului catre ofertant la contestatie,etc.
Se mai suspenda procedura in seap.?
Se trimit comunicari ofertantilor implicati, care mai sunt acestia in acest stadiu?
Se mai trimite dosarul la CNSC?
Se solicita respingerea ca tardiva?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:05, 24 Aprilie 2013
au fost realizate comunicari privind rezultatul aplicarii procedurii in sensul prevazut de art. 206 si urm din OUG 34/2006?
in principiu, in masura in care toate formalitatile au fost indeplinite de AC in privinta comunicarilor si a termenelor de asteptare, contestatia va fi respinsa ca tardiva dc ofertantul ce a formulat/o nu va face dovada ca a comunicat/o in termen si catre AC
Nu se suspenda procedura in SEAP daca nu s-a decis suspendarea.
Contestatia se comunica tuturor operatorilor inca implicati, in termen de o zi de la primire (daca s-a primit).
Se trimite dosarul la CNSC, indiferent de caracterul contestatiei.
Contestatia se respinge ca tardiva daca nu vi s-a transmis si dvs. in 5 zile(banuiesc ca asta e termenul) si ca lipsita de interes, intrucat ofertantul v-a solicitat restituirea garantiei, ne mai manifestandu-si interesul fata de procedura si implicit nemaifiind implicat in procedura.

Asta daca nu mai exista si alte elemente, legate de comunicari sau termene procedurale..
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
vlad nicolae, moderator
sunt ceva neconcordante in ceea ce spuneti. daca procedura este online, dupa declararea ofertei castigatoare nu puteti transmite comunicari prin seap pt. ca sunt blocate campurile. in mod normal trebuia sa comunicati rezultatul procedurii prin fax si posta, scrie in hg 1660. pe de alta parte aceast lucru este neimportant in contextul in care s-a luat la cunostinta de rezultatul procedurii.
in mod normal contestatia va fi respinsa daca contestatorul nu v-a informat si pe dvs.
Art. 271 - (1) Sub sancţiunea respingerii contestaţiei ca tardivă, aceasta se înaintează atât Consiliului, cât şi autorităţii contractante, nu mai târziu de expirarea termenelor prevăzute la art. 2562. Contestatorul va ataşa la contestaţie şi copia actului atacat, în cazul în care acesta a fost emis, precum şi copii ale înscrisurilor prevăzute la art. 270 alin. (1), dacă acestea sunt disponibile.
totusi, din cate am observat cnsc din oficiu solicita dovada contestatorului ca a informat si autoritatea contractanta.
dvs. nu trebuie decat sa invocati tardivitatea sustinand ca nu ati fost informat cu privire la depunerea contestatiei. dovada trebuie sa o faca el.
Intr-adevar, nu am observat ca este vorba despre procedura online. Termenul de depunere a contestatiei in orice caz, curge de la luarea la cunostinta, indiferent de modul in care a avut loc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie achizitie directa Lepadatu Ionela Lepadatu Ionela Bună ziua. Sunt debutanta in achizitii publice. Ma confrunt cu următoarea situatie: in calitate de autoritate contractanta am publicat pe SEAP un anunt de ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei achizitii directe ? calin_andrei calin_andrei Care este calea contestarii unei proceduri de achizitii directe de pana in 30.000 eur ? Ce instanta este competenta (ce sectie) ? Este necesara derularea unei ... (vezi toată discuția)
Licitatie off cu incarcarea documentatiei de calificare in seap aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, particip la o licitatie offline, in a carei fisa de date nu se solicita depunerea documentatiei la o anumita adresa, ci incarcarea ei in SEAP pana ... (vezi toată discuția)