avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cerere finante rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cerere finante rog raspuns urgent

Buna seara,
Am fost azi la finante (deoarece socrul meu care si-a deschis un II anul acesta doreste sa raman in continuare angajat la actualul loc de munca) pentru a putea vedea ce pot face daca am depus declaratia 600.
Domnul de la finante mi-a spus sa duc maine la registratura o adeverinta de salariat si o cerere.
Va rog din suflet daca imi puteti da sau spune cum sa fac aceasta cerere.

O seara cat mai placuta va doresc.
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 11:41, 5 Februarie 2013
600 nu se depune daca este angajat.
NU TREBUIE SA DEPUNA D 600:
- Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din câstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)
- Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii ca urmare a obtinerii de venituri salariale sau indemnizatii somaj
- Persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate în sistemul public de pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii asigurari sociale pfa la norma de venit lmparalescu lmparalescu PFA la norma de venit depune declaratia 600? Daca da, ce trece la \\"venitul baza de calcul\\"? - venitul de la norma de venit, sau ... (vezi toată discuția)
Depun sau nu declaratia 600? Roxie Roxie Declaratia trebuie depusa de: d) persoanele care realizează venituri din profesii libere; Eu sunt PFA traducator. CINE NU TREBUIE SA DEPUNA: ... (vezi toată discuția)
Plata c.a.s sixquads sixquads As dori sa stiu daca avand o inteprindere individuala, dar in acelasi timp fiind pensionar, sunt obligat sa platesc C.A.S pentru activitatea desfasurata prin ... (vezi toată discuția)