avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bon de casa pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bon de casa pentru PFA

Am si eu o intrebare. Am un PFA, cu care imi vind publicitate pe niste siteuri actualizate de mine. Am niste contracte cu firme si uneori cu persoane fizice (nu PFA). Firmele uneori platesc prin banca, dupa ce primesc o factura, iar uneori cu cash, si dau si chitanta. Am auzit azi ca daca o persoana fizica imi plateste in cash si eu dau chitanta ar trebui sa dau si bon de casa. Mentionez ca eu nu dau ceva produs la fata locului, tot ce dau eu o publicitate pe un site. Trebuie sa am bon de casa?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 22:42, 5 Februarie 2013
Toate vanzarile sau prestarile de servicii catre persoane fizice in numerar se fac pe baza de bon de casa.
George1962 a scris:

Toate vanzarile sau prestarile de servicii catre persoane fizice in numerar se fac pe baza de bon de casa.

Si daca eu pana acuma nu am stiut acest lucru si nu am dat casa de bon ce se poate intampla?

Asta doar la persone fizice se refera?
Cititi va rog OG28/1999 si cred ca acolo aveti toate raspunsurile,
PS. Necunoasterea legii nu va fereste de consecinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat breman breman Buna ziua - la un PFA daca vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice si firme viorelcont viorelcont Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA. 1. pentru ... (vezi toată discuția)