avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna ziua - la un PFA daca vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: gabriella1065 , utilizator 12:32, 24 Octombrie 2009
(1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. ....in consecinta aveti obligatia sa aveti casa de marcat!
:luck:
E posibil, dar va trebui sa taiati chitanta si (daca vi se solicita) factura.

Succes!
Eu m-am gandit ca daca imi vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat, intrucat OG28-privind casele de marcat, prevede vanzarea cu amanuntul catre populatie(persoane fizice)
Conform oug 28/1999 aveti obligatia achizitionarii unei case de marcat doar daca vindeti catre persoane fizice .
breman a scris:

Eu m-am gandit ca daca imi vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat, intrucat OG28-privind casele de marcat, prevede vanzarea cu amanuntul catre populatie(persoane fizice)

Nu stiu exact cum este la PFA dar la SRL-uri exista codurile CAEN , unde se specifica daca este vanzare cu amanuntul sau en-detail . In cazul vanzarii cu amanuntul este nevoie de casa de marcat . In cazul en-detail se emite obligatoriu factura si chitanta , nefiind nevoie de casa de marcat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna pfa? dianartms dianartms Buna ziua, De 3 ani sunt pfa, cresc capre si fac branza si incerc sa devin din exploatatie agricola o ferma de succes. Cand m-am dus la RC si la ANAF sa ma ... (vezi toată discuția)
Pfa - apicultura neimpozabil, casa de marcat Mariralu Mariralu Buna ziua, Am intalnit urmatoarea situatie : PFA -apicultura cu fonduri europene 141 , a dat spre procesare miere , a vandut miere pe factura la ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)