avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dak se joaca cu nervii mei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dak se joaca cu nervii mei

m a dat o prietena la parchet pt ca o amenint la telefon , si a retras plangerea, dupa care acum ma suna ea pe mine si ma face de cacao si in plus mai pune si pe altii sa ma injure sau sa faca misto la tel . eu dak o dau la parchet cu ce ma ajuta, ca ea e consilier juridic si are cunostiinte,am fost timp de 2 ani prieteni si eu nu am vrut sa o iau de nevasta si ea a incercat sa se razbune pe la parchet inventand tot felul de prostii..............oare e normala?
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 15:59, 13 Februarie 2009
Pentru un examen clinic incercati sa apelati la ajutorul unor medici de specialitate. Noi suntem doar juristi. Succes!
Plangere penala pt savarsirea infractiunii de insulta, desi intr-o prima etapa v-as sfatui sa aveti o discutie serioasa cu ea prin care sa invederati consecintele juridice ale conduitei sale ilicite, anume posibilitatea angajarii raspunderii penale .
Faptul ca este consilier juridic nu o absolva sa suporte rigorile legii.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Poate ar fi mai simplu sa nu-i raspundeti la telefon pana ii mai trece dezamagirea si ranchiuna. Daca e consilier juridic cu siguranta cunoaste consecintele posibile ale comportamentului ei.
In cazul in care insista in aceasta conduita ar fi bine sa aveti si martori in privinta insultelor, amenintarilor etc si apoi sa promovati plangerea penala.
Daca nu renunta a va agresa , aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale prealabile , la Parchet sau Politie , in termen de 2 luni de la exercitarii activitatii infractionale.
Sau , o puteti convinge sa renunte la o asemenea atitudine luand-o de nevasta !:)
Succes,
E mai simplu sa va schimbati nr. de telefon si sa nu-i dati atentie.
Indiferenta dvs, si lipsa de reactie la aceste "amenintari" si sicanari o vor determina intr-un final sa renunte la asemenea manifestari!
"Este normala" fosta dvs. prietena, insa se considera ranita si cred ca doreste sa se razbune, in acest fel...
Posibil, nu stiu, e o simpla presupunere, sa doreasca sa fiti din nou impreuna si sa nu recunoasca acest lucru din mandrie!
Daca doriti sa rupeti definitiv relatia cu aceasta "prietena", va repet, tratati-o cu indiferenta si nu-i raspundeti la provocari (telefoane, amenintari).Daca nu doriti sa rupeti "legatura" cu aceasta persoana, atunci verificati-va sentimentele si incercati o "impacare" ( asta nu inseamna neaparat reluarea relatiei ci doar clarificarea situatiei) poate reusiti!

Av. Cermak Iuliana

Alte discuții în legătură

Amenintari si jigniri - ce pot sa fac? BuciumanVlad BuciumanVlad Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt amenintare???cum??? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna ziua. va scriu din nou pentru a-mi la muri unele lucruri. De la un timp primesc amenintari de genul \'\'ai grija pe unde mergi ca o patesti\'\' si multe ... (vezi toată discuția)