avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt amenintare???cum???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt amenintare???cum???

Buna ziua. va scriu din nou pentru a-mi la muri unele lucruri. De la un timp primesc amenintari de genul ''ai grija pe unde mergi ca o patesti'' si multe altele de acest gen plus injurii si calomnii la adresa mea. M-am gandit sa ma duc la politie sa depun o plangere impotriva acestei persoane. Cum trebuie sa procedez? de ce dovezi am nevoie? martori?
Cel mai recent răspuns: Diana Daisy , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2020
Amenintarea trebuie sa fie de natura sa produca o temere reala ca vi s-ar intampla ceva rau daca nu ati face ce zice persoana care ameninta.
Puteti depune plangere penala la politie, in temen de 2 luni de cand s-au petrecut faptele, care trebuiesc dovedite cu martori.
Totodata va trebui sa aratati in declaratia scrisa daca exista persoane cu care sunteti in conflict, persoane care din varii motive ar putea incerca sa va provoace o vatamare fie dvs. fie apropiatilor dvs. Daca aceste amenintari le primiti numai pe telefonul mobil, mai ales sub forma de sms nu cred ca cei de la politie isi vor bate capul prea mult in acest sens. Depinde de natura concreta a amentintarii, imprejurarile in care s-a produs si circumstantele acestei fapte. Incercati sa detaliati problema pentru a putea sa va oferim un raspuns cat mai exact, speram ca de folos.
daca primesc amenintari pe telefonul mobil, la modul "o omor pe... daca nu faci... si nu ma intereseaza ca ma inregistrezi ca politia nu-mi face nimic, decat cand va fi prea tarziu" ce pot sa fac#-o? am inregistrat convorbirile, se ia in considerare? a mai existat o plangere similara impotriva persoanei, finalizata cu o scrisoare din partea politiei in care ma informau ca i-au pus in vedere sa-si rezolve problemele pe cale legala :-/
Inregistrarea convorbirilor poate fi considerata un mijloc de proba, insa inregistrarea sa se fi facut in conditiile legii, respectiv sa fi fost autorizata.
Cel mai bine este sa depuneti plangerea la Parchet, care o va trimite la Politie. Este bine sa fie facuta de un avocat. Astfel, aveti sanse mai mari sa fit luata in seama. Stiu ca nu e total corect, insa partilor asistate de avocat li se acorda o atentie mai mare...
in ceea ce priveste plangerea, pe langa sfaturile corecte pe care le ati primit, va indic prevederile codului de procedura penala-art. 279 pana la art. 286. sunt relativ clare. privitor la faptul daca o inregistrare a convorbiirilor telefonice avansate de catre dumneavoastra, ar putea constitui proba in procesul penal? raspunsul il da tot codul de procedura penal care admite aceasta posibilitate, cu conditia ca aceasta inregistrare sa nu fie interzisa de lege. aici lucrurile sunt discutabile. dar dumneavoastra va puteti adresa politiei, sa prezentati inregistrarea, iar organele de urmarire penala ar putea cere instatei autorizarea interceptarii si inregistrarii convorbirilor telefonice. asta daca o va considera necesar. succes.

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea, injurii si calomnii? cata_barb2002@yahoo.com cata_barb2002@yahoo.com Buna ziua , respectuos va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu privire la cele scrise mai jos... Sunt preot in Jud Timis ,iar in comuna unde slujesc o familie ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Telefoane cu nr privat ancastoica19 ancastoica19 salutare tuturor...indraznesc sa intreb care dintre voi, stie care sunt procedurile ce trebuiesc urmate pentru aflarea persoanei care ma ameninta la telefon si ... (vezi toată discuția)