Ma numesc Daniel si am fost implicat intr-un accident.
Mai exact am fost implicat intr-un accident rezultand vatamarea corporala a unui biciclist care traversa trecerea de pietoni in timp ce eu manevram autoturismul cu spatele. Vina imi apartine si am recunoscut acest lucru. Am incercat sa repar greseala pe cat posibil implicandu-ma ( plata CASS din urma- victima nu lucra si nu era asigurat, mancare pe perioada internarii, medicamente, transfuzie sanguina etc., toate probate cu documente si martori). Victima a obtinut 56 zile ingrijiri medicale de la medicul legist. Mentionez ca victima era sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului. Am incercat impacarea pe calea amiabila oferind initial o suma acesta cerand mai mult iar cand acceptam acesta marea suma de fiecare data ( pot demonstra cu martori ). Am ajuns in instanta, acolo, la prima infatisare mi-a cerut mie si asiguratorului 1000 euro daune materiale reprezentand medicamente, diverse cheltuieli si daune morale in valoare de 15000 euro pt suferinta suportata. Avand in vedere ca nu am respectat dispozitile art. 33 din ordinul CSA 5/2010 ( nici nu aveam habar atat timp cat politia mi-a spus in faza de cercetare penala ca-i cheama ei in garantie ) exista posibilitatea ca asiguratorul sa refuze despagubirea si acest lucru sa fie acceptat de instanta? La prima infatisare am declarat ca sunt in principiu de acord cu despagubirea partii civile dar nu-mi pot permite material acest lucru dovedind prin adeverinta salar). Nu imi pot permite plata daunelor deoarece am un salar mic si un copil minor. Imi pare rau de cele intamplate, dar din pacate nu putem da timpul inapoi. Ce sfaturi imi puteti da? Precizez ca nu am avocat.
Va recomand in primul rand sa va angajati un aparator, pentru ca aveti nevoie de asistenta in fata instantei penale.
In legatura cu art. 33 din Ordinul CSA, nu se prevede nicaieri o sanctiune pentru nerespectarea acelor prevederi, ceea ce inseamna ca nu poate exista nicio consecinta. De altfel in practica aceste prevederi privind notificarea propriului asigurator nu sunt respectate aproape niciodata, iar acest articol nu prea este invocat.
Daune totale rca ?
mihai c
Buna ziua,
Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)