In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani.
S-a luat decizia inceperii demersurilor pentru executarea silita a imobilului.
Nu mai locuieste nimeni in garsoniera de ani buni, proprietari erau sot+sotie. Am aflat ca in vara acestui an sotul a decedat. Doamna locuiese in Bacau, dupa decesul sotului nu s-a facut succesiune.
Pentru inceput reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa inscrie privilegiul imobiliar
Ulterior asociatia de proprietari sa actioneze proprietarul in viata in actiune
In primul rand ca nu poti sa actionezi in instanta defunctul! Chemi in judecata sotia si mostenitorii(daca exista). Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se va face acum iar daca debitorii nu vor sa accepte succesiunea, o va face asociatia in calitate de creditor.
Am uitat sa raspund concret la intrebare: Da, se poate executa acel imobil. Vorbiti cu un avocat (si aici trebuie sa aveti putina grija).
Poate cineva sa ne lamureasca cu privire la pasii de urmat in aceasta situatie?
Pana acum s-a incercat recuperarea pe cale amiabila si s-a inscris privilegiul pentru datorie in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni al imobilului, la valoarea datoriei din octombrie 2012.
Am scris mai sus "Chemi in judecata sotia si mostenitorii(daca exista). Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se va face acum iar daca debitorii nu vor sa accepte succesiunea, o va face asociatia in calitate de creditor."