avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorie de catre Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorie de catre Asociatie de Proprietari

Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata?

Ce garantie avem ca si asociatie ca vom recupera banii din scoaterea la licitatie a apartamentului in cazul in care nu se achita datoria?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:53, 6 Ianuarie 2020
Se cheama in judecata strict proprietarul.
Si daca acesta este DECEDAT si nu este succesiunea facuta?

Sau daca este DECEDAT si nu exista mostenitori si apartamentul este sigilat de procuratura pt ca a fost gasit decedat in casa?

Am 2 cazuri precum cele de mai sus.

Multumesc
Se face succesiune fortata.
Asociatia de proprietari in temeiul disp L nr 230/2007 art 50 si 51 poate dispune actionarea in instanta a proprietarului pentru recuperare sume cu titlu de restanta si concomitent instituirea privilegiului imobiliar la ocpi
In situatia in care proprietarul este decedat ,asociatia de proprietari urmeaza sa detalieze situatia in actiune,solicitand prin cererere accesorie ca instanta de judecata,prin hotarare sa oblige mostenitorii sa dezbata succesiunea
In cazul 2 cu proprietarul decedat dar fara mostenitori,asociatia de proprietari prin presedinte trebuie sa comunice la serviciul urbanism din primarie situatia apartamentului cu proprietar decedat si fara mostenitori,apartinatori
In cazul 2 asociatia de proprietari nu va putea recupera debitul acumulat
Eu va recomand sa instituiți privilegiu imobiliar pentru sumele datorate.

Alte discuții în legătură

Executare imobil datornici asociatie andreistan andreistan Buna ziua, In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani. S-a luat decizia ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu fiu evacuata ? ADRIANAnutu ADRIANAnutu am o mare problema si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. suntem doua surori care locuim intr un apartament mostenit de la mama.tin sa specific ca nici dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar elga50 elga50 Am urmatorul caz: - un apartament in care locuieste sotul mostenitor; - la apartamentul respectiv s-au inregistrat restante fara speranta de a mai fi ... (vezi toată discuția)