avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorie de catre Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorie de catre Asociatie de Proprietari

Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata?

Ce garantie avem ca si asociatie ca vom recupera banii din scoaterea la licitatie a apartamentului in cazul in care nu se achita datoria?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:53, 6 Ianuarie 2020
ynocentta a scris:

Asociatia de proprietari in temeiul disp L nr 230/2007 art 50 si 51 poate dispune actionarea in instanta a proprietarului pentru recuperare sume cu titlu de restanta si concomitent instituirea privilegiului imobiliar la ocpi
In situatia in care proprietarul este decedat ,asociatia de proprietari urmeaza sa detalieze situatia in actiune,solicitand prin cererere accesorie ca instanta de judecata,prin hotarare sa oblige mostenitorii sa dezbata succesiunea
In cazul 2 cu proprietarul decedat dar fara mostenitori,asociatia de proprietari prin presedinte trebuie sa comunice la serviciul urbanism din primarie situatia apartamentului cu proprietar decedat si fara mostenitori,apartinatori
In cazul 2 asociatia de proprietari nu va putea recupera debitul acumulat

Cum procedăm în cazul în care soțul era proprietar al unui imobil din cadrul unei Asociații de Proprietari încă din anul 2000, dinaintea căsătoriei, dar poprirea pe salariu pentru Executarea Silită, de minim 5.000 de lei, i-a fost luată soției acestuia ?
Este legală acea Executare Silită, dacă soția nu are CALITATE PROCESUALĂ PASIVĂ, ADICĂ NU ESTE EA PROPRIETARA IMOBILULUI, CI SOȚUL EI, CARE RĂSPUNDEA DE PLATA RESTANȚELOR PENTRU ÎNTREȚINERE (ei au banii separat) ?
Nu ar trebui soția să-și recupereze în Instanță acea sumă de peste 5.000 de lei, știind că nu ea este cea care are obligația de a achita Întreținerea lunară ?
Nu cumva este o mare eroare judiciară în cazul ăsta, deoarece judecătorul de primă Instanță ERA OBLIGAT SĂ SESIZEZE FAPTUL CĂ SOȚIA NU ARE NICIO CALITATE ÎN ACEASTĂ EXECUTARE SILITĂ, CI DOAR SOȚUL POATE FI DEBITORUL ?
''....dacă soția nu are CALITATE PROCESUALĂ PASIVĂ, ADICĂ NU ESTE EA PROPRIETARA IMOBILULUI, CI SOȚUL EI,...''Daca sunt casatoriti si casa este luata in timpul casniciei, daca nu au regimul matrimonial cu separatie de bunuri, atunci sotia este coproprietar. Ca au spus ei ca sunt separati cu banii, nu conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil datornici asociatie andreistan andreistan Buna ziua, In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani. S-a luat decizia ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu fiu evacuata ? ADRIANAnutu ADRIANAnutu am o mare problema si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. suntem doua surori care locuim intr un apartament mostenit de la mama.tin sa specific ca nici dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar elga50 elga50 Am urmatorul caz: - un apartament in care locuieste sotul mostenitor; - la apartamentul respectiv s-au inregistrat restante fara speranta de a mai fi ... (vezi toată discuția)