avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card de pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card de pensie

Buna seara,
de curand, soacra mea a fost diagnosticata cu Alzaihmer, dementa severa. Este internata intr-un spital de psihiatrie unde, dupa 50 zile, ar trebui sa platim 1000 lei sau sa o luam acasa, ceea ce este imposibil in starea in care este. Nu avem cu ce plati spitalul pentru ca nu ii putem scoate pensia, a pierdut cardul. Noi nu ne permitem din salariile pe care le avem. Cheltuielile sunt foarte mari (pampers, medicamente) plus ca s-au strans destule datorii unde locuieste (curent intrerupt, intretinere, gaze... si 1500 lei somatie la o companie de telefonie)
Am fost la banca unde are contul in care primeste pensia, nu ne-au ajutat cu nimic, nu ne-au dat niciun raspuns. Am depus actele medicale la Tribunal pentru a o putea reprezenta (curator), dar aici ne-au spus ca dureaza 2-3 luni si poate ca nici atunci nu vom primi un raspuns favorabil. Deci, un om este condamnat la moarte (daca o luam acasa) si va putea pierde si acel apartament in care a locuit.
Va rog, ajutati-ma sa gasesc o cale de rezolvare cat mai repede pentru situatia asta.
Va multumesc,
Gabi Ieremia
Cel mai recent răspuns: igabi44 , utilizator 20:35, 5 Februarie 2013
apelati la o fundatie mare de binefacere si scrieti si un memoriu la ministerul sanatatii! cine stie? poate va ajuta cineva totusi.
Este un oras mic... nu poti face nimic aici, nimeni nu stie ce sa te invete.... Am fost la n notari, nu stiu cum sa procedez, am vorbit la CEC si in oras si in Bucuresti... nimeni nu stie ce putem face...
daca deja ati depus actele pt numirea unui curator special, faceti o cerere scrisa si cereti preschimbarea termenului de judecata cu unul cat mai urgent, explicand pe larg care sunt motivele urgentei si necesitatii de a se numi curatorul cat mai repede. depuneti la cererea de preschimbare de termen toate hartiile de la spital care atesta gravitatea starii d-nei si rugati sa va dea de la spital special o scrisoare medicala pentru instanta de judecata.
si scrieti si la colegiul medicilor despre problema.
daca nu aveti cei 1000 lei ca sa o mai tina in spital ce vor face , o arunca in strada ?
Am sa ma duc si la colegiul medicilor si am sa cer si o scrisoare medicala. Incerc si asa sa pot grabi lucrurile. Da, trebuie sa o luam acasa daca nu platim. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie trascaionut trascaionut Buna seara.Tatal meu este internat in spitalul de pshiatrie din C-TA de fratele meu si incerc de 2 luni sa-mi scot tatal si nu pot , am platit si un avocat si ... (vezi toată discuția)
Violență domestică, divorț iminent. cum își poate recupera mama mea investiția din casa bun propriu al tatălui? kossmynet kossmynet Bună ziua!Provin dintr-o familie in care există foarte multe scandaluri,marea majoritate datorate faptului că tata se afla in stare de ebrietate.Cel mai ... (vezi toată discuția)
Insotitor pentru bunic ina88 ina88 ma intereseaza daca as reusi cumva sa ma inscriu ca insotitor pentru bunicul meu ce are 88 de ani si sufera de dementa (cu scurte episoade de luciditate), ... (vezi toată discuția)