avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract comodat

Buna seara.

Avem un contract de comodat care are ca obiect imprumutul unui utilaj. Contractul prevede ca reparatia capitala a utilajului este obligatia comodantului dar, din motive diverse, comodantul nu-si indeplineste aceasta obligatie. Legea interzice utilizarea utilajului fara efectuarea reparatiei capitale dar, desi comodantul nu-si indeplineste obligatia, comodatarul nu reziliaza contractul si utilizeaza in continuare utilajul.
Cine se face raspunzator in fata legii pentru orice accident care se poate intampla in timpul utilizarii utilajului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria-Shirina Stefanescu , Avocat 19:58, 5 Februarie 2013
Comodatarul, deoarece el a dat dispozitia ca acel utilaj sa fie folosit in conditii necorespunzatoare.

Pentru nerespectarea contractului poate actiona impotriva comodantului iar nu sa pune in pericol viata altora.
Cu siguranta comodatarul, nerespectarea contractului de catre comodant nu-l exonereaza pe primul de raspundere in caz de accident.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil pentru greselile muncitorilor de pe santier? dornseiff dornseiff Un director de santier trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru greselile muncitorilor pe care ii coordoneaza? Daca muncitorii pe care ii coordonam au ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat petre32 petre32 Am avut un contract de comodat cu o firma pe o perioada de aproximativ 2 ani. Obiectul contractului de comodat era folosirea autoturismului meu de un angajat ... (vezi toată discuția)