avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si datoriile curente
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si datoriile curente

buna seara .cum poate actiona un salariat in cazul in care societatea nu plateste la zi salariile dupa intrarea in insolventa. datoriile din planul de reorganizare sunt prioritare ? au trecut 5 luni de cand a fost aprobata insolventa si nu am primit nici un salariu.azi se va aproba planul de reorganizare in instanta .si pana la 30 martie este vorba ca salariatiilor li sa vor achita in totalitate drepturile de la masa credala.cu salariile care se aduna ce se intampla?este normal ca o societate sa depuna plan de reorganizare dar sa acumuleze creante?ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:11, 5 Februarie 2013
Nu este normal, dar in practica se intalnesc multe situatii de acest gen
Trebuie achitate datoriile nascute anterior deschiderii procedurii si, concomitent cu acestea, in mod obligatoriu, datoriile curente ale debitoarei.
In caz contrar orice creditor caruia nu i se achita datoriile - mai vechi sau cele curente, poate formula cerere de intrare in faliment.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
katiam, utilizator
multumesc mult!
Daca am inteles corect speta dvs, societatea debitoare se afla in reorganizare. A fost propus un plan de reorganizare in care se prevedea faptul ca drepturile salariale vor fi achitate pana in martie 2013. Pentru a se efectua platile conform planului de reorganizare, planul trebuie aprobat de Adunarea creditorilor si confirmat de judecator. In cazul in care planul este aprobat, platile se vor efectua potrivit graficului de plati inclus in plan. Daca astazi se confirma planul, atunci tb sa discutati cu administratorul judiciar si sa vedeti cand se vor efectua platile. Este indicat sa mentionati administratorului contul unde vi se vor vira sumele restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)
Comunicarea inceperii procedurii insolventei dinumihail dinumihail Revin cu unele precizari:1.se asteapta comunicarea inceperii procedurii insolventei. Intrebare:se va face comunicarea la sediul debitoarei? 2.Care sunt ... (vezi toată discuția)
Plata salarii aferenta perioadei imediat precedente deschiderii procedurii de insolventa Alexian_2011 Alexian_2011 [quot]Buna ziua! Am urmatorul caz: O societate X cere deschiderea procedurii de insolventa . incepand cu data de 28 martie 2014 -sa zicem - SC X intra ... (vezi toată discuția)