avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani

Buna ziua
Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. La urmatorul termen dl avocat a depus o intampinare prin care aratam ca nu sunt motive suficiente pt divort. Instanta a fixat un alt termen pt 06.02.2013 si a incuviintat proba cu inscrisuri si audierea martorilor. In momentul de fata avocatul meu nu poate sa ma reprezinte maine pt ca datorita unor probleme de familie nu este in tara. Doresc sa stiu daca mai pot cere un alt termen si pe ce criteriu. Doresc sa mentionez faptul ca nu doresc sa divortez imi iubesc familia si sotia si relatiile dntre noi sunt mai bune de o perioada de timp. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac sunt intr-o situatie disperata. Sotia mea nu vrea sa renunte acum la actiunea de divort pt k este influentata zilnic de familia ei in special de sora ei care si ea este divortata cu un copil minor. Mai mentionez faptul ca actiunea de divort este depusa din culpa comuna. Multumesc
Formulati o cerere de amanare pentru lipsa de aparare, avand in vedere ca avocatul dv este plecat din tara. Poate reusiti sa contactati secretara avocatului ca sa va ajute, sau chiar sa depuna cererea in numele si pentru dansul.

Daca sotia doreste divortul si probeaza cu martori ca au existat probleme cat de mici in casnicia dv, cu siguranta instanta va desface casatoria, oricat v-ati impotrivi dv.

Multumesc pt solutie. Sotia mea doreste divortul dar numai pentru faptul ca este influentata de familia ei. Pe mine ma intereseaza sa aman desfacerea casataoriei in speranta ca o pot convinge ca mai exista o sansa pentru noi. din pacate nu pot lua legatura cu secretara domnului avocat. Nu are. In cazul de fata ce pot sa fac sa aman pronuntarea?
va prezentati la proces maine si solicitati amanarea cauzei deoarece avocatul dv este plecat in straintate si nu va poate apara. sustineti cererea pe faptul ca aveti dreptul la aparare si aratati instantei ca veti face dovada faptului ca avocatul este plecat din tara la termenul urmator.
Multumesc. Dar daca instanta nu tine cont de cererea mea? Mentionez ca din ce am vazut doamna judecator vrea sa termine acest proces repede. Abia mi-a acordat termen sa imi angajez aparator. Chiar ma intreba la ce imi trebuie avocat. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Instanta poate sau nu sa admita cererea dv. Daca o va respinge va asculta martorii si va ramane in pronuntare si va da o solutie, iar dv. apoi veti face apel sustinand ca v-a fost incalcat dreptul la aparare.

Ceea ce mai puteti face este sa nu prezentati martorii dv maine, insa va trebui sa motivati lipsa lor - boala, probele la serviciu etc.

Alte discuții în legătură

Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta? adrian_1981 adrian_1981 sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)
Divorț ethel ethel Bună seara, Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord. Dacă în fața notarului soția nu ... (vezi toată discuția)