avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... decizie de impunere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

decizie de impunere

Buna ziua. As dori sa-mi raspinda cineva daca se poate la o intrebare. Mama mea beneficiaza de un ajutor de handicap de grad II in valoare de 230 lei fara sa mai aiba si alte venituri. In urma cu 2 saptamani i-a venit prin posta o decizie de impunere unde este bifata casuta "venituri din dividende" iar la perioada contr, estimata 2011 si contr. estimata 2010 total 210 lei si o decizie cu majorari si penalitati de intarziere de 50 lei. Eu fiind fiica, am inceput demersurile pentru a afla ce inseamna asta, fiind plimbata de la Casa de asig de sanatate (de unde i-au venit deciziile) la finante fara a-mi da cineva lamuriri concrete. La finante mi s-a spus ca in anul 2007 si 2008 mama mea a avut bani in banca sau a tranzactionat ceva. Intradevar in 2007 a vandut actiuni de la Banat Crisana in valoare de 3100 lei, aproximativ si i-a depus la banca pentru zile negre (bani care nu ii mai are). Intrebare : e posibil ca dupa 6 ani sa ii vina decizie de impunere pt acea suma si de ce nu a fost informata la vremea respectiva ca trebuie sa plateasca 5.5% sanatate? Persoanele cu handicap sunt sau nu sunt asigurate la casa de sanatate publica? Daca puteti ajutati-ma sa inteleg situatia si sa-mi spuneti ce e de facut? Daca trebuie sa platesc acesti bani si unde trebuie sa-i platesc si daca pe viitor trebuie sa ma astept la ceva asemanator....tatal meu avand si el o actiune in 2007 si vanzand-o e posibil sa-i vina si lui decizie ( specific, tatal este pensionar de la stat) . Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cass pt pfa nou infiintata mariana_en mariana_en din cate am inteles, este obligatorie plata cass si pt veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunt salariat la alta firma. concret, cum se plateste aceasta ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie sanatate-pfa elenadeverde elenadeverde Buna ziua, In ianuarie 2011 am deschis un PFA:((, am depus declaratia220, cu venitul estimat, am platit impozitul si acum am aflat caci cu toata ca sunt ... (vezi toată discuția)
Dupa ce infiintezi un ii ce trebuie sa fac? essteffan essteffan Buna ziua. Am infiintat acum cateva zile un II pentru ca activitatea mea este una relativ periodica si nu as vrea sa merg pe varianta SRL-ului. am cateva ... (vezi toată discuția)