avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ajutor completare declaratie sanatate-pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ajutor completare declaratie sanatate-pfa

Buna ziua,

In ianuarie 2011 am deschis un PFA:((, am depus declaratia220, cu venitul estimat, am platit impozitul si acum am aflat caci cu toata ca sunt angajata trebuie sa depun si sa platesc si asigurari de sanatate.OK...dar acum sunt cu declaratia (anexa 5) in fata si m-am blocat...:sorry:
-la pct.a: venit anual/estimat ce trec...venitul brut sau cel net ?!
- pe urma la venit - baza de calcu ,pe trimestru impart venitul de mai sus la 4 sau pot sa trec de ex. la trim. 1 zero ? si la contributie....de unde stiu ce sa trec?????#-o sau poate....rubricile acestea se completeaza de catre ei...?!

Va rog sa ma luminati si sa-mi spuneti ce si cum trebuie sa completez caci deja simt ca o iau razna......:O
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: elenadeverde , utilizator 20:43, 22 Martie 2011
La a) se trece venitul net din D. 220 depusa pentru anul 2011.
Acest venit (sa zicem 5000 ron) se imparte la 4 si pentru fiecare trim se completeaza transa (ex: 1250 RON); contributia este 5.5% deci, trimestrial ai de platit: 1250 x 5.5% = 69 lei
Multumesc,

dar....si la celelalte puncte:
- termen de plata
b- diferenta de venit-tinand cont de faptul ca de abia din anul acesta am PFA-ul?
c- sume restante?
d- majorari de intarziere?




Elena, eu nu am completat nimic, am dus decizia de impunere de la finante la sanatate, doamna de acolo mi-a luat decizia, a impartit venitul net la 4, mi-a calculat contributia la sanatate pentru fiecare trimestru ca 5.5% aplicat la venit/4, mi-a dat decizia de impunere SANATATE, termene de plata 15 Martie / Iunie / Septembrie / Decembrie. Sistemul asta este pentru Cluj.
Lucrezi cu venitul NET; majorari de intarziere, sume restante o sa-ti spuna ei daca ai, dar nu prea ai de unde daca ai fost angajata si nu ai avut alte venituri, doar pentru primul trimestru 2011 o sa fie ceva majorari pina intr-un ron cred.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii pfa suspenda si contributiile la casa de asig.soc. de sanatate? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Am doar un PFA din 01.10.2009 si este singurul meu venit. In anul 2009 am avut pierdere fiscala de 1250 lei. Am un Necaz cu CASS care este 5,5% din Venitul ... (vezi toată discuția)