avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 11 luni?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 11 luni?

Buna ziua ! sotia mea este angajata de pe data de 30 aprilie 2012,si trebuie sa nasca in 5 martie sau inceputul lunii martie,v-a putea beneficia de CC Copilului,va rog sa imi raspundeti.Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefanbb , utilizator 12:47, 4 Aprilie 2013
1. Daca va naste in luna martie 2013, cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt aprilie 2012 - martie 2013.

2. Chiar daca in aprilie 2012 are numai o zi lucrata va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt permise si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

daca am o singura zi pe aprilie pot sa iau deoarece am mers cu dosarul la noi in comuna si mi-au zis sa intreb un jurist pt ca ea crede ca nu ma incadrez poate ma indrumati dvs sa inteleg ce e cu fractiunile de luna...multumesc
1. Ce crede functionara de la Primarie este una si ce spune legea este alta.

2. - In raspunsul anterior v-am dat textul de lege care va permite sa beneficiati de CCC.
- Aratati aceste text si functionarei in cauza, poate se dumireste si ea.

3. Va redau, din nou, din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
...
4. Dvs. depuneti actele la Primarie, de aici ajung la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si care are functionari mai bine pregatiti profesional.

va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mihaela2013-08 mihaela2013-08 buna ziua! va rog mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema sunt salariata unei societati cu contract de munca din 2009.in luna martie si aprilie a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AdinaTurcu AdinaTurcu Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil ralucaene ralucaene SUNT ANGAJATA INCEPAND CU DATA DE 15 FEBRUARIE 2012 SI DATA PROBABILA A NASTERII ESTE 9 MARTIE 2013. PROBLEMA MEA ESTE CA ESTE PROBABIL SA NASC PREMATUR ADICA ... (vezi toată discuția)