Buna ziua.
As dori sa stiu ce anume ar trebui sa platesc la intretinere daca lipsesc de acasa 6 luni pe an (inclusiv in lunile de iarna); mentionez ca am facut cerere scrisa si am anuntat presedintele asociatiei.
(De exemplu, din noiembrie 2012 si pana in aprilie 2013, nu voi locui (si nu va locui nimeni) in apartament. Am fost instiintata ca pentru intretinerea pe luna ianuarie 2013 ar trebui sa platesc 380 lei (mentionez ca locuiesc la bloc, intr-un apartament de 3 camere)!
Mi se pare exagerat si as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac ca acest furt (cu acte) sa inceteze.
Multumesc.
Cei care sunt plecati din apartament sunt scosi de la plata curentului electric, gaze si salubritate - cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane.
Evident nu vor plati nici utilitatile care se repartizeaza in functie de consum, daca acestea sunt contorizate. De exemplu, apa, caldura, eventual gaze.
Platesc insa toate cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza - cheltuieli salariale, cheltuieli administrative, reparatii (daca sunt puse pe listele de intretinere si nu sunt platite din fondul de reparatii), caldura daca nu sunteti contorizati cu repartitoare pe calorifere, ascensorul, interfonul, monitorizare video (daca e cazul).
Luati legatura cu administratorul sa va detalieze pe utilitati cat platiti...si o sa vedeti atunci daca va fura.
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces la cerere, la orice document al acesteia
Chiar daca apartamentul nu este locuit va revine obligatia achitarii parti comune
Stiu ca trebuie achitate cheltuielile cu partile comune si sunt de acord cu lucrul acesta (si chiar daca n-as fi, tot as fi obligata sa le platesc), insa 380 lei mi se pare o suma exagerata pentru astfel de cheltuieli, ba mai mult, mi se pare un abuz!
Fisa de intretinere
lidianic
Cum pot sa obtin o copie dupa fisa de intretinere de la asociatie? Mi s-a spus ca numai cenzorul mi-o poate elibera.
Cum se plateste intretinerea pentru un ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere
mari112
Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)