avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am lucrat 33 ani si 4 luni din care 21 ani si 7 luni grupa II,as dori sa-mi spuneti cand pot sa ma pensionez pentru limita de varsta si cand pot depune dosarul pentru anticipat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:01, 5 Februarie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani si 3 luni(3 luni la an).
O reduecre cu 4 ani si 6 luni a varstei standard(61 de ani si 3 luni).
Limita de varsta la 56 ani si 9 luni.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 56 ani si 3 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este 31 ani si 3 luni,fara stagiut asimilat.
Penalizarea va fi de 4,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni fara intrerupere din care 21 ani si 7 luni in grupa a II-asi as dori sa ... (vezi toată discuția)
Referitor pensie anticipata partiala ppxxpp ppxxpp Buna dimineata. Ma numesc Andrei Paula sunt nascuta la 24 09 1960 si as vrea sa stiu daca la pensia anticipata partial se adauga si cei 21 ani si 4 luni de ... (vezi toată discuția)
Pensie corneliaion corneliaion Buna ziua, ma numesc Ion Cornelia si sunt Nascuta in 23 /10/1958 Am 36 de ani în Câmpul Muncii ,12 de ani lucrati in grupa II de Munca si 3 Copii nascuti ... (vezi toată discuția)