avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni fara intrerupere din care 21 ani si 7 luni in grupa a II-asi as dori sa aflu cand pot iesi la pensie anticipat si care este penalizarea.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:48, 21 Aprilie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).
33 de ani si 4 luni + 5 ani si 3 luni = 38 ani si 7 luni
-O reducere cu 4 ani si 6 luni a varstei standard(61 ani si 3 luni).
Limiata de varsta la 56 ani si 9 luni.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 56 si 3 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 31 de ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.
Penalizarea este de 4,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am lucrat 33 ani si 4 luni din care 21 ani si 7 luni grupa II,as dori sa-mi spuneti cand pot sa ma pensionez ... (vezi toată discuția)
Referitor pensie anticipata partiala ppxxpp ppxxpp Buna dimineata. Ma numesc Andrei Paula sunt nascuta la 24 09 1960 si as vrea sa stiu daca la pensia anticipata partial se adauga si cei 21 ani si 4 luni de ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)