Vreau sa fac o cumparare a unui imobil (apartament in vila cu mai multe apartamente)
Cred ca ca proprietarul a facut un cadastru incomplet, nu include niste anexe (o baie si o camara), care sunt in afara apartamenului propriu-zis. Aceste anexe se regasesc in contractul de vanzare-cumparare cu care el a achizitionat de la stat apartamentul.
Pot sa inchei actul de vanzare cumparare si eventual sa refac eu cadastrul?
Este posibil ca el sa faca ulterior un cadastru separat pe anexe si sa le vanda altcuiva?
Cum pot sa ma protejez pentru a nu fi pacalit si sa ma trezesc ca anexele nu sunt incluse (datorita cadastrului) in contractul de vanzare-cumparare.
Acele anexe s-au construit probabil fara autorizatie de constructie, nu sunt inregistrate ca fiind constructii, deci ele nu pot fi luate in calcul ca atare.Sugestia noastra este ca mai intai sa clarificati cadastrul si apoi, in baza lui,sa cumparati.
Da, cum la noi e posibil orice, si incercarea de a vinde acele anexe dupa incheierea tranzactiei cu dumneavoastra, poate fi incercata.:confused:
Anexele nu sunt externe vile sunt niste incaperi in cadrul vilei insa sunt in afara apartamentului in discutie (baia este la capatul unei scari pe care se ajunge la apartament, iar camara implica iesirea din apartament si traversarea unui hol catre beci - totul in cadrul vilei).
In mod cert exista autorizatie de constructie. Ele exista clar specificate si dimensionate in schita si descrierea apartamentului din contractul de vanzare-cunpararea de la stat.
Atat tot ca nu cred ca exista in cadastrul ulterior facut de proprietar.
Intrebarea este daca printr-o specificatie in contractul de vanzare cumparare (spre ex. se vinde integral proprietatea conform contractului de achizitie al actualului proprietar) se pot include incintele sau camerele (ca sa nu folosesc iar anexe care dau senzatia ca este ceva exterior) care nu sunt incluse in cadastru.
Corect sfatul dat de Slaurenţiu. Doar să aveţi grijă ca notarul să facă menţiunea celor două încăperi, nu la descrierea imobilului aşa cum figurează acesta în CF, ci într-un paragraf separat, deoarece riscaţi respingerea cererii de înscriere de către registratorul de carte funciară.
Suprafata utila
vremsastim
Am 2 intrebari.
1. Daca in precontractul de vanzare cumparare suprafetele utile nu sunt cele reale (sunt mai mari decat cele reale), ce pot face? Le-am ... (vezi toată discuția)