avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton lovit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton lovit

Ce se poate face in urmatoarea situatie si care ar fi urmarile:
Un sofer a fost implicat intr-un accident rutier in felul urmator: la o trecere de pietoni soferul ce venea din contrasens a lovit un pieton arucandu-l pe masina soferului ce incetinise pentru a acorda prioritate.Soferul vinovat fuge (au fost martori),iar politia inca nu l-a gasit,aruncand acuzatii asupra soferului nevinovat.Victima e transportata la spital si va fi internata,nu parea a avea leziuni grave,ingrijiri primind chiar de la soferul nevinovat. Daca nu va fi gasit vinovatul ce se poate face? Ar fi vreo posibilitate de acuzare a soferului nevinovat?
As avea nevoie de o indrumare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra2580 , utilizator 18:03, 5 Februarie 2013
Nu sunt martori,eventual trebuie vazut daca in zona exista camere de filmat sau camere monitorizare trafic care au surprins momentul accidentului,persoana lovita este in stare de inconstienta sau nu stie de cine a fost lovita?
Victima este constienta si sustine varianta soferului nevinovat. Ceea ce ma mira e ca la fata locului nu s-au facut masuratori,oare in ce baza se poate dovedi vinovatia sau nevinovatia soferului fara probe? Soferului nevinovat i s-a retinut deja permisul si are dovada de circulatie.Victima are o lovitura puternica la umarul stang exact sensul de pe care a fost lovit de soferul fugar.
Din pacate nu s-au gasit camere in zona insa si oamenii din jur au sustinut de asemenea varianta soferului nevinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vatamare corporala silviuradu silviuradu Buna seara,acum aproximativ 2 ani unchiul meu a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni in fata sediului central BCR Ploiesti,A fost urcat in masina si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala? AdrianVi AdrianVi Buna ziua , in data de 16.11.2015 am parcat regulamentar , iar cand am vrut sa plec am gasit masina blocata de un alt autoturism, care se afla parcat pe prima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ... Florentina20199 Florentina20199 Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ,cauzandu-i diferite fracturi inclusiv la cap. A fost bagat la tentativa de omor . Momentan e ... (vezi toată discuția)