avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Din neatenþie - Acuzat de furt calificat 208, 209
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Din neatenþie - Acuzat de furt calificat 208, 209

Duminica asta mi s-a întâmplat cea mai nefericită întâmplare din viaţa mea. Speţa este următoarea:

Pe fondul unor probleme de sănătate ale tatălui meu, dureri puternice de spate ce au condus la imposibilitatea lui de a se mai mişca, decât foarte greu, am purtat discuţii telefonice cu familia şi un coleg a cărui soţie e medic de profesie pentru a-mi recomanda ce medicamente să cumpăr în această situaţie. Am coborăt apoi în jurul orei 10.00 AM la farmacie, am cumpărat un unguent recomandat, am purtat iar discuţii telefonice cu mama, eram foarte îngrijorat de evoluţia stării de sănătate a tatălui meu, după care am intrat în hypermarket-ul Praktiker pentru a achiziţiona un set de şurubelniţe mecanice pentru a repara un telefon.
Am luat un coş de mânâ din imediata apropiere a caselor de marcat apoi m-am deplasat la raftul de scule mecanice şi accesorii de unde am ales setul dorit pe care l-am aşezat în coşul de cumpărături. M-am deplasat apoi la încă două raioane la electrice şi electronice unde am vizualizat o lustră şi un spot, apoi la cel de materiale sanitare unde m-a interesat un scăunel wc pentru copii m-am deplasat către ieşirea din magazin prin dreptul unei case de marcat.
Menţionez că în acest interval de timp am ridicat din coş produsul despre care am vorbit anterior apoi pe fondul neatenţiei, al stării de agitaţie creată de starea de sănătate a tatălui meu, precum şi al grabei de a ajunge căt mai repede la domiciliul părinţilor, am băgat din greşeală produsul acesta în buzunar, exact ca pe un bun personal, dar fără a conştientiza acest lucru.
Am lăsat coşul la casa, am mai vizualizat încă un produs din apropierea caselor de marcat apoi am trecut prin faţa casierei fără sa-mi dau seama că am asupra mea un produs neachitat, am ajuns in faţa sistemelor de siguranţa care s-au declanşat în acel moment. Am spus agentului firmei de pază că ştiu de ce s-au activat sistemele de securitate, am conştientizat că am asupra mea bunul neplătit şi am insistat să plătesc. Agentul a refuzat mi-a spus să-l urmez într-o cameră numită dispecerat unde i-am repetat că e o eroare şi vreau să achit acel bun. M-a pus să aştept sosirea poliţiei, iar în prezenţa acestora am solicitat din nou şi agenţilor de pază precum şi şefului de magazin dar şi a celui de raion să plătesc bunul respectiv în valoare de 54,99 lei. Nu au fost de acord să achit bunul decât după întocmirea formalităţilor de furt calificat, lucru consemnat de agenţii constatatori şi în procesul verbal de constatare de la faţa locului.
Am fost condus la sediul poliţiei unde ofiţerul cu cercetarea penală mi-a luat şi mie o declaraţie în care am susţinut exact ceea ce se întâmplase în fapt, chiar dacă el imi expunea metodele de lucru ale hoţilor cu dezlipiri de etichete şi înlăturarea elementelor de siguranţă. Eu am scris exact ceea ce am făcut regretând starea mea de bulversare si lipsa de concentrare care m-au adus în acea situaţie. Omul mi-a spus că există reclamaţie pe 112 din partea firmei de pază a magazinului şi trebuie sa-mi facă dosar unde a invocat articolele 208 si 209 nu mai stiu ce aliniate ....eram prea speriat de ceea ce mi se întâmplase.Mi-a mai spus că dosarul îl va inainta procurorului şi să vedem ce va decide acesta.
Menţionez că e prima dată cand stau de vorbă cu un poliţist şi fac mai mult decât să prezint documentele de circulaţie la control. Nu am avut in viaţa mea nicio amendă măcar, nu am cazier, sunt căsătorit, am un copil minor, studii superioare tehnice şi postuniversitare. La serviciu sunt ameninţat de 2 zile sa-mi dau demisia şi se fac presiuni foarte mari asupra mea pe această temă. Ce risc şi cum pot ieşi din aceasta situaţie hilară şi foarte jenantă pentru mine şi familia mea.
Nu pot să cred că pot pierde job, casa, familie dintr-o greşeală atat de stupidă.

Vă mulţumesc mult şi aştept sfaturi de specialitate nu acuzaţii.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
dj_coco, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 6 Februarie 2013
Ma refeream ca veti fi considerat vinovat in mod normal desi nu este normal sa fie asa si de aceea este absurd...
Problema este ca nu prea isi va bate nimeni capul.
Doar sa fie siguri ca nu ati vrut sa furati va poate scapa ceea ce este absurd intrucat exista prezumtia de nevinovatie...
In această fază a cercetarilor, dosar trimis de poliție la parchet, avocatul poate influența prima rezoluție a procurorului? In sensul de a-mi putea demonstra nevinovăția iar procurorul să imi dea NUP?
Avocatul trebuie sa ii convinga ca nu ati vrut sa furati.
Trebuie gandit cum sa fiti aparat.
Fapta exista si pentru organ cam asta este tot ce conteaza ca sa nu ii doara capul.

Parerea mea este ca cei de la paza exagereaza si acolo ar trebui facut ceva printre altele.
Puteau sa va ia banii si gata.
Vorbiti cu avocatul pentru ca el este in masura sa gandeasca apararea si in general ce v-as spune eu in mod sigur nu ar face avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)