avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Aprobarea avocat italian cu licenta in Romania
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Aprobarea avocat italian cu licenta in Romania

Buna seara! Un prieten italian,avocat m-a intrebat ce ar trebui sa faca pentru a deveni avocat in Romania? Cine ar putea sa-mi dea un sfat,pentru ca eu nu am esperienta in acest domeniu :"> Sau daca cunoasteti vreun birou de avocatura care se ocupa cu asa ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: oang , utilizator 10:21, 6 Februarie 2013
Daca vrea sa pledeze in fata instantelor romane trebuie sa dea examen.
Daca vrea sa se ocupe doar de consultanta este mai simplu.
Examenul trebuie dat in Romania si in limba romana?
Da, este vorba de limba romana si de dreptul roman.
Conditiile sunt similare cu cele din cazul in care un avocat roman ar vrea sa intre intr-un barou din Italia.
Sa studieze legea lui si va intelege.
Apoi daca va mai avea intrebari sa le puna.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc mult! Nu stie lb.romana,deci nu ar putea sustine un examen in limba romana. El doreste sa se ocupe doar de consulente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt laureata in drept in romania si nimeni nu imi spune clar ce trebuie sa fac pt. a putea lucra in italia ana maria g ana maria g am terminat liceul de matematica-informatica, dupa care am urmat facultatea de drept forma de invatamant la zi si m-am laureat in 2007. in momentul d fata ... (vezi toată discuția)
Avocat in italia Nikolas 2013 Nikolas 2013 Buna ziua .Am si eu o intrebare,sper din toata inima ca cineva va sti si va dori sa-mi raspunda.Am absolvit facultatea de drept in Romania.Mi-as dori sa ... (vezi toată discuția)
Intrare in baroul bucuresti a unui avocat abilitat in italia mihaigiu mihaigiu Un avocat italian abilitat la profesie de avocat in Italia ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul Bucuresti sau Timisoara (avocati straini)? Este ... (vezi toată discuția)