Buna ziua .Am si eu o intrebare,sper din toata inima ca cineva va sti si va dori sa-mi raspunda.Am absolvit facultatea de drept in Romania.Mi-as dori sa efectuez stagiul in Italia dar examenul de definitivat sa-l sustin in Romania.Credeti ca este posibil? Si inca ceva: Am inteles ca daca vii cu titlul de avocat definitiv din Romania,in Italia trebuie sustinuta prova attitudinale dupa care devii avocat cu drepturi egale cu a avocatilor italieni.Va multumesc anticipat.
Daca ati fi avocat definitiv in Romania ati putea profesa si in Italia dar sa acordati asistenta juridica in faza de urmarire penala.
Pentru a pleda in Italia este necesar examen de limba italiana si inscrierea intr-un barou din Italia.Se pot face insa aparari scrise care sa fie depuse la instanta.Spre exemplu, aparari bazate pe incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale, concluzii scrise pe partea cu apararile in procesul penal pe baza de criminalistica, s.a.m.d.
Pentru avocat stagiar nu m-am uitat in lege, dar nu cred ca se poate pentru ca ar trebui sa aveti avocat indrumator si in Italia si sa fiti inscris in baroul din Italia.
Pe de alta parte, examenul de definitivat din Romania il veti sustine pe legea romana si nu pe legea italiana.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)