avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat in Italia
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat in Italia

Buna ziua .Am si eu o intrebare,sper din toata inima ca cineva va sti si va dori sa-mi raspunda.Am absolvit facultatea de drept in Romania.Mi-as dori sa efectuez stagiul in Italia dar examenul de definitivat sa-l sustin in Romania.Credeti ca este posibil? Si inca ceva: Am inteles ca daca vii cu titlul de avocat definitiv din Romania,in Italia trebuie sustinuta prova attitudinale dupa care devii avocat cu drepturi egale cu a avocatilor italieni.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nikolas 2013 , utilizator 20:57, 19 Aprilie 2017
Daca ati fi avocat definitiv in Romania ati putea profesa si in Italia dar sa acordati asistenta juridica in faza de urmarire penala.
Pentru a pleda in Italia este necesar examen de limba italiana si inscrierea intr-un barou din Italia.Se pot face insa aparari scrise care sa fie depuse la instanta.Spre exemplu, aparari bazate pe incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale, concluzii scrise pe partea cu apararile in procesul penal pe baza de criminalistica, s.a.m.d.

Pentru avocat stagiar nu m-am uitat in lege, dar nu cred ca se poate pentru ca ar trebui sa aveti avocat indrumator si in Italia si sa fiti inscris in baroul din Italia.

Pe de alta parte, examenul de definitivat din Romania il veti sustine pe legea romana si nu pe legea italiana.

Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult,abia acum am.invatat cum sa raspund la mesaje.Imi cer scuze pentru intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)