avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca nu ma asigur pt. sanatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca nu ma asigur pt. sanatate?

1. Daca nu am absolut nicio sursa de venit si nu ma asigur pt. sanatate la stat(acel cass, sau cum ii zice), pot primi amenda de la Fisc, sau cum?(Am citit cate cava in legea sanatatii, dar nu zice nimic de "amenda")
2.Daca am venituri pot fi amendat daca nu ma asigur?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Maria-Shirina Stefanescu , Avocat 21:45, 5 Februarie 2013
Nu se aplica amenda ci se percep majorari si penalitati de intarziere pentru cei care aveau obligatia achitarii contributiei si n-au achitat-o la termenele prevazute de lege. Nu amenda
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
ContSters98997, utilizator
In plus, daca nu aveti venituri si declaratia pe care o depuneti la AFP local de care apartineti reflecta acest lucru, atunci nu aveti obligatia platii CASS (insa exista obligativitatea asigurarii), intrucat CASS se calculeaza ca procent din veniturile incasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere din oficiu si decizie obligatii plata accesorii de la cnas lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, rog sa fiu lamurita si sfatuita ce trebuie sa fac in cazul urmator: am primit de la CNAS doua decizii: 1 Decizie de impunere din oficiu ... (vezi toată discuția)
Penalitati cas pensionari DarieDaniel DarieDaniel Buna ziua, Lamuriti-ma intr-o problema : Tatal meu are pensie sub 1000 lei, in ultimii ani a avut un venit de 60 ron / AN (mi-a inchiriat apartamentul pt ... (vezi toată discuția)