avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import marfa din India, vamuit in Slovenia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import marfa din India, vamuit in Slovenia

Buna seara,
Am importat marfuri din India, vama a avut loc in Slovenia de unde marfa a fost trasportata in Ungaria si de acolo in Romania.
Nu am platit TVA in vama (taxare inversa).este corect?
Intrebarea mea este: la ce curs (data) se inregistreaza marfa?cand a avut loc vama sau cand a facturat firma de speditie serviciile.
Va multumesc,
Gyongyos
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 09:39, 6 Februarie 2013
la cursul cand a avut loc vama, faptul ca Slovenia a facut vamuirea si de acolo in Romania se face taxare inversa. Daca vama se facea in Romania, plateai TVA-ul in vama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)