avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire..

Buna dimineata..
Am o verisoara aflata intr-o situatie dificila si as vrea sa o ajut prin intermediul dumneavoastra..Deci,ea este singura la parinti,(care sunt despartiti in fapt de vreo 25 de ani)..Mama ei are 75 de ani,a devenit alcoolica si cam senila. Verisoara mea a aflat prin intermediul vecinilor mamei,ca aceasta a arendat plantatia de pomi fructiferi pe care o detine,la o familie din sat,care urmareste prin mici atentii fata de batrina,sa o faca pe aceasta sa semneze lasarea casei si plantatiei aferente acestora !!!Va rog frumos ,daca se poate,sa imi dati un sfat pentru verisoara mea..Ce se poate face in aceasta situatie ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: oanalumi , utilizator 11:05, 13 Februarie 2013
Chiar nimeni nu poate raspunde?Atunci cu ce este de folos acest forum ???
Sa mearga verisoara cu mama dumneaei la spital sau la un medic psihiatru care sa constate starea de sanatate mentala a mamei, apoi in baza certificatului medical se cere instaurarea curatelei in instanta. In acest fel, mama nu mai are drept de semnatura si nu mai poate instraina bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Copaci periculosi pentru siguranta robertariana robertariana Buna ziua, Vecinul de la tara detine in curtea casei trei arbori foarte inalti aprox 20 metri inaltime.Acestia sunt exact langa gardul ce desparte ... (vezi toată discuția)
Succesiune , mostenitor nedeclarat , intabulare teren agricol . ContSters252403 ContSters252403 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face cadastrul ... (vezi toată discuția)