avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri.
- am o executare silita ptr credit ipotecar( casa nu este a mea, a girat cineva ptr mine) ptr ca nu am platit 2 luni consecutive, rata care se marise si salariul meu scazuse.Am facut contestatie si acum ne judecam de 6 luni.
- au scos casa la licitatie , este a III a licitatie pentru ca nu s-a prezentat nimeni si nu a mai scazut din pret cu 10% sau cat trebuia a ramas acelasi pret de la a II a licitaie, este legal???
- de 6 luni mi-au facut si poprire din salariu, dar ei din suma pe care o datorez nu au scazut nici un ban , am vazut asta din suma de pe instiintarea ca este scoasa a III a oara la licitatie, este legal?
- am facut la inceput si intelegere cu executorii sa platesc o suma lunara sa opreasca executarea si dupa 2 saptamani dupa ce am sunat non stop la ei mi-au spuns ca nu mai accepta intelegerea si merg mai departe, asta prin telefon, eu crezand ca sunt oameni care vor sa te ajute, sa ajungem la o intelegere le-am spus unde lucrez, ca salariul este mai mic, si intr-o saptamana m-am trezit cu poprirea, plus ca eu nu am primit nici o instiintare pe numele meu si pe adresa mea cu nici o poprise sau executare, au trimis pe numele girantilor doar cu executarea si licitatie si ei trimit pe nulmele girantilor la veche mea adresa unde stau alte persoane toate instiintarile, au disperat oamenii aceia.

Va multumesc,
O zi placuta
Cel mai recent răspuns: Kim22 , utilizator 14:48, 6 Februarie 2013
Buna ziua,

pretul scade o singura data cu 25% daca la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni.
In cazul in care ati mai platit din debit, aceasta ar trebui sa se reflecte in actele de executare subsecvente. In alte cuvinte, daca vi s-a oprit prin poprire o suma, datoria ar trebui sa scada cu exact acea suma. Totusi, trebuie sa stiti ca fiecare licitatie implica alte costuri si poate din aceasta cauza aveti impresia ca suma nu a scazut.

Avocat Costi Boncu
Deci, sa le luam pe rand:
- la a doua licitatie pretul se reduce cu 25% fata de pretul initial, daca nu se vinde nici la a doua, pretul ramane acelasi si la a 3-a si la a 4-a etc., cu mentiunea ca imobilul se vinde la cel mai mare pret oferit.
- Faptul ca nu s-a scazut din datorie suma achitata de dvs pana acum, poate fi invocat in contestatie;
- La momentul infiintarii popririi, trebuie instiintat si debitorul despre masura luata, deci trebuia sa primiti o instiintare ca s-au poprit veniturile;
- NU este vina executorilor ca nu v-a fost acceptata cererea de plata in rate, din urmatoarele motive: Executorul nu poate opri executarea la cererea/angajamentul/promisiunea de plata a debitorului (executarea poate fi suspendata sau oprita numai la cererea creditorului); de asemenea, nu executorul este cel care va apropba sau va respringe cererea de plata in rate lunare, el inainteaza cererea dvs creditorului, acesta fiind cel care decide (in cazul in care creditorul nu este de acord, executorul nu poate sa faca nimic, trebuie sa urmeze cererea creditorului, in caz contrar riscand plangere din partea acestuia). Este posibil ca suma propusa de dvs. sa fi fost prea mica din punctul de vedere al bancii si aceasta sa nu fie de acord, astfel ca, repet, executorul este tinut de decizia creditorului.
Sper ca v-am fost de ajutor.
Multumesc pentru raspuns!

Sa inteleg ca acum cine se duce la licitatie ptr ca este a III a si ofera o suma, o poate cumpara?
Acum se judeca proprietarii casei, eu nu sunt trecuta in contestatie si judecatorul nu stie ca nu se scade poprirea lunara, ce trebuie sa fac?
Va spun sincer ca nu am primit nici o instiintare, nici la noua adresa( desi executorii o stiau de cand am facut angajamentul), nici la veche adresa, colegele de la personal mi-au spus. si executorul mi-a inchis telefonul in nas cand am sunat sa-l intreb.
Cand am sunat la banca sa intreb de ce nu au acceptat angajamentul ptr ca am intarziat doar 2 luni,( si am fost sa platesc luna curenta pe 16, iar pe 26 au facut instiintarea de executare,) au spus ca nu e adevat sunt mai multe lunii si sa vin cu toti bani sa achit creditul, sa ma imprumut sa fac ce vreau eu, si le-am explicat ca, casa nu valoareaza cat era atunci, este intr-o zone urata ca la tara, nu o s-o cumpere nimeni, dupa parea mea totul a fost facut asa ca nu s-au trezit ei bine in aceea dimineata.





Da, de acum casa se poate vinde la cel mai mare pret oferit, dar ATENTIE nu la un pret derizoriu. Legea, in schimb, nu precizeaza ce inseamna pret derizoriu, acest lucru ramane la aprecierea executorului si a instantei, in cazul unei contestatii. Personal, consider a fi pret derizoriu sub 50% din pretul initial.
Puteti formula si dvs. contestatie la executare privind dispozitia de poprire, pt lipsa instiintarii si pt faptul ca nu s-au scazut sumele executate din debitoul total.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita - popriri la giranti dupa achitarea datoriei IoanIoan IoanIoan Buna ziua .Am avut un credit la banca pe5 ani ,achitat 3 .am intarziat cam 6 luni cu ratele si m-a bagat in executare silita .executarea a decurs normal ... (vezi toată discuția)