buna ziua in anul 1997 socrul meu a facut act de vanzare cumparare sotului meu pe o parte din casa de la tara unde locuia si fratilor sotului unuia ia platit jumatate di apartament si celuilalt ia facut act pe apartamentul care il detinea in PLOIESTI IN 1999 noi am avut un accident unde au murit 2 baieti familiile au cerut in judecata 1miliard 300 de mii despagubiri socrul meu cand a auzit ia fost frica ca judecatori accepta si ii poate despagubi cu casa de la tara si atunci ia spus sotului sa ii treaca casa pe numele sau inapoi ca dummnealui nu vrea sa locuiasca cu straini in curte din respect pentru tatal sau sotu ia trecut casa urmand dupa ce isi rezolva problemele sa io treaca inapoi sotul a fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 5 incercare si l 105 mil lei vechi despagubiri pe care le am achitat in 2004 am hotarat ca dupa ce trec cei 3 si cei 5 si terminam cu reabilitarea sa facem actul inapoi intre timp soacra sa inbolnavit grav a suferit o operatie pe cord deschis i sa schimbat 2 valve mentionez ca eu am fost cea care a stat internata cu dumneaei ne fost rusine in aceasta perioada sa mai deschidem subiectu intre timp noi am lucrat 6 luni sotu 4 luni eu in Belgia faceam cu schimbu NU AM MAI AVUT TIMP DE ACTE MAI ALES CA SOCRI SPUNEAU MEREU CASA E A VOASTRA INDIFERENT CE SE INTAMPLA CEILALTI SEMNEAZA PENTRU VOI IN ANUL 2012 FEBROARIE SOCRU A AJUNS DE URGENTA SI SA AFLAT CA ARE CANCER LA PANCREAS SI IN NOIEMBRIE 2012 A MURIT FARA CA NOI SA MAI FACEM VRUN ACT ACUM FRATI VOR SA IMPARTA EGAL TOT FARA SA NE MAI SEMNEZE ACTELE PENTRU CASA CHIAR MAMA SOTULUI VREA SA II CEDEZE PARTEA TOT CELUI CARE A PRIMIT DEJA UN APARTAMENT NOI URMAND SA PRIMIM DOAR 1/4 DIN MOSTENIRE CE NE SFATUITI SA FACEM ?
se pare ca aveti mare nevoie de o consultatie juridica, la un avocat sau la un notar public, deoarece situatia dvs. este destul de delicata si altfel n-o scoateti la capat...
cum putem imiedica ca mama sotului sa nu ii doneze parte se poate merge la notar sa sunem ca nu suntem de acord cu partaju voluntar si in instanta sa cerem ca apartamentu a fost defapt o donatie a socrului ca sa facut odata cu actu pe casa
Doamna draga, toti suntem "de specialitate", insa situatia e complicata. Faceti un drum cu actele la un notar public sau la un avocat sa va consultati. E foarte posibil ca o simpla consultatie sa va raspunda la multe intrebari si nici sa nu va coste. Succes!
Din ce spuneti, nu a fost casa sotului sau in comun cu dvs, ci tot a socrului i-a apartinut. Practic, nu ati fost inselati, ci mosteniti mai putin.
Conteaza prin ce acte au fost impropritariti ceilalti fii, daca puteti sa dovediti donatia.
dar vi se pare normal ca unul dintre frati sa ia totul ca vad ca ma loati si la rost eu am cerut o parere nu am zis ca a fost casa mea cred ca ati citit ,eu am intrebat cum sa demostrez va multumesc oricum
eu intreb exact daca mai este ceva de facut cum se procedeaza sa poti demostra ca de fapt apartamentul a fost donat si nu vandut
eu va multumesc de raspuns am fost si la avocat si la notar avocatu spune ca sa merg in tribunal ca am de castigat notaru spune ca nu mai pot face nimic deci nu stim ce sa facem
Mesaj editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament