avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oug195/2002
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oug195/2002

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: X a consumat alcool si ulterior s-a urcat in auto. Politia l-a oprit la o distanta de 20metri. i-a luat probe biologice. dosarul a ajuns pe instanta dupa 1 an! Si-a recunoscut fapta si s-a solicitat de catre avokt amenda penala. Va rog frumos daca stiti cam ce pedeapsa poate primi si daca face recust cum sa abordeze apararea.Va multumesc
Daca a recunoscut fapta, atunci in aparare se pot invoca circumstantele atenuate de la art.74 CP. De asemenea putea sa solicite in fata instantei de fond, ca urmare a recunoasterii faptei, aplicarea procedeurii speciale a art.320`1 CPP cu consecinta reducerii cu o treime a pedepsei. In general pentru astfel de fapte, se pronunta condamnari la inchisoare cu suspendare conditionata. Daca a avut avocat si se va pune problema unui recurs, el este cel in masura sa formuleze apararile in cauza.
aveti cumva idee km kt va primi cu suspendare? Exista vreo sansa sa primeasca amenda penala?
In ce stadiu se afla dosarul?
Va intreb pentru ca in cazul in care a recunoscut, la primul termen ar fi trebuit sa se finalizeze.
Discutati cu avocatul si invatati-l ca la aceasta infractiune nu se poate solicita amenda penala deoarece nu este prevazuta aceasta posibilitatea, pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani.Asa cu v-a fost precizat se poate retine 320^1 precum si circumstante atenuante.
In cazul in care recunoasteti savarsirea infractiuni si solicitati sa fiti judecat potrivit procedurii simplificate veti beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege.
In situatia in care instanta retine si circumstante atenuante , aplicarea efectelor circumstantelor atenuante se face prin raportarea la limitele pedepsei inchisorii reduse ca urmare a aplicarii procedurii prevazute de art. 320^1 alin. (7) C. proc.pen.
De principiu ar trebui sa luati cam pana in 8 luni,daca mergeti pe 320^1 si se retin si circumstante atenuante.

Avocatul trebuie sa stie cum sa il apere ca doar de aceea este avocat...

Poate primi o pedeapsa cu suspendare dar exista si cazuri in care s-a aplicat pedeapsa cu executare in situatii similare.
Avocatul daca stie sa pledeze foarte bine si il ajuta si piesele de la dosar poate incerca sa solicite o amenda administrativa insa este foarte greu de obtinut.

Alte discuții în legătură

Reducere a pedepsei ? okey okey pentru reducerea pedepsei cu 1/3 inculpatul trebuie sa-si recunoasca vina la prima infatisare ? reducerea 1/3 a pedepsei se face din pedeapsa data de instanta ... (vezi toată discuția)
Amenda penala la ultraj?? Imparatul Imparatul Se poate solicita in instanta o amenda penala pentru o fapta de ultraj contra bunelor moravuri, art. 321 alin 1 cod penal. Acesta mai are in dosar si o ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)