avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie casatorie

buna ziua,
am in proprietate, obtinut prin donatie de la mama, un teren de 270 mp. am construit in timpul casatoriei o casa cu o amprenta de aproximativ 67 mp si o suprafata desfasurata de aproximativ 260 mp (cu tot cu suprafata betonata pietonala).

inca nu am facut cadastrul, acestea sunt datele din autorizatia de constructie si memoriu tehnic de arhitectura.

am fost la un birou cadastral cu scopul de a face intabularea si mi s-au solicitat 2 roluri de la primarie, unul pentru teren, doar in proprietatea mea, unul pentru casa, impreuna cu sotul. am fost la primarie si am facut o declaratie de impunere pe numele ambilor soti pentru casa, cu suprafata de de 260 mp, asa cum ne-a zis d-na respectiva.

la primarie nu stiu cum sa faca inregistrarea, cum sa desparta rolul. imi spun ca ar trebui sa scada din teren suprafata casei, dar nu stiu exact cum. mi-au oprit copie dupa acte acolo si m-au chemat maine dimineata, sa se sfatuiasca intre ei.

cum este corect? nu poate ramana terenul asa cum e intreaga suprafata, pe un rol?

multumesc mult de ajutor.
Cel mai recent răspuns: chiar , utilizator 22:11, 6 Februarie 2013
Ba da, trebuie sa ramana pe un rol, pentru ca oricum dumneavoastra sunteti unic proprietar pe teren. Probabil sunt incurcati ca nu stiu cum sa manevreze aplicatia software ca sa obtina rezultatul corect. Probabil vor incerca sa ii dea si sotului 1/2 din teren, ca sa fie jumatate jumatate la fiecare. Nu va lasati si insistati ca si certificatele fiscale sa reflecte realitatea. E dreptul dvs. de contribuabil.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa Gommer Gommer Buna ziua! Tata are o casa la tara, la care anul trecut impozitul a fost de 70 de lei,in 2009 120 de lei, iar pentru anul 2011 are 270 de lei de platit. La ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Rol de pamant-explicatie mayaandreea mayaandreea Va rog daca ma puteti ajuta cu o explicatie la ,,rol de pamant,,! Adica o persoana are ,,rol de pamant,, atunci cand am fost sa ma interesez la impozit. Si ... (vezi toată discuția)