avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa radio tv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa radio tv

buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu taxa radio tv . s a abrogat sau nu legea nr 41/1994 sau anumite aliniate din lege prin care nu mai suntem obligati sa platim aceasta taxa. de cand a aparut legea am primit nenumarate scrisori de la radio romania si tvr la inceput fiind rugati mai apoi somati la plata taxei. prin cate o scrisoare la cele doua societati le am transmis ca suntem o unitate mica (brutarie)cu un total de 5 angajati lucrand in conditii de fum gaze noxe zgomot nu avem sala de protocol si nu detinem astfel de aparate si rog anularea acestei taxe. am primit raspuns ca nu exista exceptii ai nu ai platesti
. am fost pasati la diferite firme de recuperare ca acum cateva zile sa primesc o cerere de chemare in judecata prin care ma obliga la taxa ptr serviciul public de radiodifuziune pe perioada martie 2010 decembrie 2011 plus penalitati plus cheltuieli de proces dati mi va rog o idee ce sa fac va multumesc
Cel mai recent răspuns: juby , utilizator 14:41, 11 Februarie 2013
O simpla cautare pe net va da raspunsul: a fost declarata neconstitutionala.
Pe net o sa gasiti si hotararile CCR si ale ICCJ.
spuneti mi va rog daca a fost declarata neconstitutionala in februarie 2011atunci de ce ne au dat in judecata acum in 2013 va multumesc
Pentru ca ei nu recunosc valoarea precedentului judiciar. Mai bine zis nu doresc sa o recunoasca si asta dovedeste valoarea juristilor lor egala cu zero
Taxa radio - tv nu a fost declarata neconstitutionala, ea este perfect legala si aplicabila in conditiile in care persoana fizica sau juridica beneficiaza de prestarea serviciilor oferite de cele doua societatii, radiodifuziune si televiziune. Asa a statuat si Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizia nr. 607 din 2011 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318 / 2011.
Instanta suprema s-a pronuntat in mod clar asupra calitatii de beneficiar, iar Curtea Constitutionala a facut referire in deciziile sale asupra termenului de "beneficiar". Atata timp cat legea nr. 41 / 1994 nu defineste acest termen, Curtea Constitutionala a precizat ca se foloseste notiunea din dreptul comun, respectiv beneficiar este aceea persoana care primeste ceva, careia i se presteaza un serviciu.
Ori daca dumneavoastra nu beneficiati / nu ati beneficiat de aceste servicii, nu aveti de ce sa platiti pentru ele. Invocati deciziile I.C.C.J. si ale Curtii Constitutionale.
va multumesc pentru raspunsuri cu stima si respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio Silviu Hategan Silviu Hategan Am un SRL cu punct de lucru un chiosc.Nu este dotat cu aparatura radio -TV. Am fost chemat in instanta de S.R.de Radiodifuziune pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragosionescu dragosionescu Cat de legala este taxa Radio-TV pentru persoane fizice si societati? Are dreptul societatea Electrica sa incaseze taxa? (vezi toată discuția)
Taxa tv cateldestept cateldestept Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai ... (vezi toată discuția)