avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt documente personale de catre sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt documente personale de catre sotie

buna ziua, ma numesc Damian din Braila, pe data de 30 ian 2013 sotia mea a parasit domiciliul in lipsa mea, cand am venit acasa nu am mai gasit nimic din lucrurile ei (haine, bibelouri vesela cam acestea), in urma unor certuri de 2 saptamani.Cand a plecat nu a luat bunurile comune( aragaz frigider, tv in general electrocasnice), mentionez ca aici unde a locuit cu mine locuiam cu contract de inchiriere(cu chirie) casatoriti legitim.Am observat ca imi lipseste certificatul de nastere, pasaportul si atestatul de transport marfa, am sunat-0 si iam dat mesaj sa mi le aduca si nu mia raspuns, asa dar, am fost la politie pe 3 02 2013, si am declarat furtul acestora si parasirea domiciliului, Politia a incadrat-o la art209 din codul penal, urmand sa faca cercetari unde locuieste si daca actele sunt la ea.actele din pct meu de vedere sunt sigur la ia. Intrebare mea catre dvst este : se poate rezolva acest caz? va fi in instanta un proces penal?(politia asa mia spus ca va inainta dosarul la parched pe procedura penala), ce pedeapsa i se va aplica, chiar daca imi va da actele inaintea procesului prin intermediul politiei?
ii va pata cazierul sau va fi pasibila pe puscarie cu executare sau cu suspendare?Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: damian32 , utilizator 18:11, 6 Februarie 2013
Nu, sa stati linistit din pct asta de vedere, nu va face puscarie. Nici nu cred ca e vb de 209, ci de art 210- furt intre soti. Cel mult va plati amenda

Nu cred ca politia va dovedi ca sunt la ea, nici n-ar avea ce sa faca cu acele acte.
la art 209 a bagat cazul, mia facut poze in casa, mia luat butucul cu cheile de la intrare, si miau spus ca se va merge in instanta

doar am scris cu mana mea declaratia
EVENTUAL VOI CERE IN INSTANTA MANDAT DE PERCHEZITIE SI DETECTORUL CU MINCIUNI
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu va ajunge in instanta si apoi, nu sunt dvs in masura sa cereti. Politia va face singura cercetari dupa cum crede de cuviinta. Proba cu detectorul nu e una obligatorie pt faptuitor.

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule si sa folositi butonul editeaza cand vreti sa completati un mesaj, multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Daca furtul a fost comis de ea puteti rezolva amiabil problema cu furtul fiind vorba de un furt intre soti.
Probabil ca politia a banuit ca a venit insotita de cineva la momentul comiterii faptei si din acest motiv si-au dat silinta.Ar mai putea sa fie o persoana implicata si aceasta este posibil sa ajunga chiar si la inchisoare deoarece nu vor fi aplicabile prevederile art 210 C. pen.
Pot exista si martori care sa fi vazut ceva.
Nu se stie niciodata ce poate face politia...
cu siguranta a mai fost cu cineva ca in opt ore singura nu se putea descurca si sa-si transporte lucrurile, dar tocmai ca martori nu sunt ca nu a vazut-o nimeni in bloc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata? romeotgv romeotgv Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)
Situatie deosebita cvlad cvlad Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. De catva timp prietena mea s-a mutat la mine, bineinteles i-am dat cheia de la apartament. Azi am ... (vezi toată discuția)